האם התכתבויות פרטיות מהוות לשון הרע?

  • חיטוט בטלפון ללא רשות - לשון הרע
    ברוך | 05/07/2022 19:43

    בן זוגה לשעבר של מישהי אשר הכרתי חיטט לה בפלאפון ללא רשות מצא תכתובות פרטיות בין שנינו וכעת מאיים בתביעות לשון הרע.

    1- האם מכיוון שההודעות לא פורסמו אלא נתגלו ישירות מתוך הטלפון ללא רשות מהוות עילה ללשון הרע.

    2- במידה ומתוך חשש תאמר האישה כי נתנה לו רשות לבדוק בפלאפון, האם המצב יישאר זהה?

    • האם התכתבויות פרטיות מהוות לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 10/07/2022 15:16

      ברוך שלום,

      כעיקרון, התכתבויות בין 2 אנשים, בהם ישנה התייחסות לאדם שלישי, יכולות להוות לשון הרע בהתאם להוראות החוק.

      יחד עם זאת, כל מקרה נבדק לנסיבותיו.

      יש לבחון את הדברים שנכתבו, מדוע נכתבו ובאיזה נסיבות נכתבו בטרם ניתן יהיה לתת מענה לפנייתך.

      ממליץ להתייעץ עם עו"ד.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il