מה עושים כאשר יש מספר גורמים שהביאו למוות?

  • מה קודם למה מבחענתהתביעה
    דינה | 04/07/2022 14:51

    אבי נפטר מארוע מוחי שלא אובחן נכון בהדמיה במיון. כתבו שאין ממצא ולמעשה היה ארוע מוחי חריף.

    בנוסף הוא קיבל תרופה שקופת חולים שינתה את היצרן ונוצר שינוי בפעילות התרופה למרות מינון זהה שרשום. זה מוכח בעלון המצורף שמסביר שהתרופה החליפית חזקה יותר בהשפעתה למרות שבאותו מינון,

    שאלתי את מי כדאי לתבוע ראשון את הבית חולים שטעה בפענוח בההדמיה והביא למותו, או את חברת התרופות שכנראה בגללה נוצר הארוע המוחי.

    מה ההגיון המשפטי?

    כנראה שבתביעת חברת התרופות עדיף אחרי שהוכחה קודם הרשלנות בהדמיה. ואז עוברים לסיבת התהוות הארוע המוחי לא?

    אחרת בית החולים יזרוק את הבעיה לחברת התרופות אם יתבע שני או במקביל.

    האם גישתי נכונה שקודם לתבוע על טעות בהדמיה?

    • מה עושים כאשר יש מספר גורמים שהביאו למוות?
      עו"ד ורד פרי | 13/07/2022 12:28

      שלום דינה,

      משתתפת בצערך על מותו של אביך בשל טיפול רשלני.

      חשוב להבהיר שעל נזק אחד (במקרה הזה - מותו של אביך המנוח) אפשר לקבל פיצוי רק פעם אחת, וזה לא שבכל תביעה תוכלי לקבל פיצוי נפרד.
      קשה לתת ייעוץ בלי להכיר היטב את העובדות ואת היתכנות ההוכחה בכל עניין.
      בעקרון - כאשר סבורים שיש יותר משני מזיקים, שגרמו לאותו הנזק, כדאי לתבוע אותם בתביעה אחת, אבל זה כמובן תלוי בנסיבות.
      מומלץ לכן שתפנו לעורך-דין אשר עוסק בתביעות של רשלנות רפואית, שיבדוק את כל הנתונים ויוכל להעריך מה התביעה הנכונה שיש להגיש.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il