תשלום מזונות כאשר יש ספק באבהות בן הזוג

  • מזונות
    יוסי | 26/06/2022 23:17

    האם ידועה בציבור יכולה לתבוע מזונות מבן הזוג על אף שמסרבת לעבור בדיקת רקמות?   ועם אף שהאב לא רשם את הילד על שמו וטוען כי הוא  לא בטוח שמדובר בבנו?

    (הבן זוג מסרב לרשום את הילד על שמומעד לביצוע הבדיקה)

    • תשלום מזונות כאשר יש ספק באבהות בן הזוג
      עו"ד אורית אוחנה | 27/06/2022 10:52

      שלום יוסי,

      אם לא נרשמת כאבי הילד ויש ספק באבהותך, האישה צריכה לתבוע אבהות, כך שביהמ"ש יורה על בדיקת רקמות על מנת לקבוע אם אכן אתה אבי הילד. אם האישה מסרבת לבדיקת הרקמות, היא אינה יכולה לדרוש מזונות רק על סמך טענותיה. אם בבדיקה יתברר כי אתה לא האב -אינך חייב במזונותיו. אם אתה האב - תהא חב במזונותיו אך גם תוכל לתבוע הסדרי שהייה עם הילד.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com