התייצבות מצהיר בהליך ביניים

  • הליך ביניים
    אדי | 25/06/2022 23:31

    במסגרת הליך ביניים הוגש תצהיר שאינו של בעל דין וזה לא תצהיר עדות ראשית ולא שלב ההוכחות.

    הצד שכנגד לא בקש שיגיע לדיון להחקר

    האם צריך המצהיר  להגיע?

    בתקנות ישנות רשום:      522     (ב) רצה בעל דין לחקור חקירה שכנגד מצהיר שאיננו בעל דין בהליך ביניים, יודיע על כך לבעל הדין שהגיש את התצהיר וידרוש את התייצבותו של המצהיר לשם חקירה שכנגד בשעת הדיון; ההודעה תומצא בעוד מועד כדי ליתן למצהיר שהות מספקת להתכונן ולנסוע למקום המשפט.

    בתקנות חדשות:

    178 (ד) בית המשפט רשאי בכל עת לדרוש מיוזמתו את ההתייצבות של מצהיר לשם חקירה.

    מה התשובה לשאלתי ומה התקנה הקובעת?

    • התייצבות מצהיר בהליך ביניים
      עו"ד שי בייזר | 03/07/2022 14:52

      שלום רב,

      את התשובה לשאלתך ניתן להבין מס"ק (ג):

      "נמנע המצהיר מלהתייצב לחקירה על תצהיר שצורף לכתב טענות – לא ישמש תצהירו ראיה לטובת בעל הדין שהגיש אותו, אלא ברשות בית המשפט שתינתן מטעמים מיוחדים".

      להבנתי - לפי התקנות החדשות לא צריך להזמין את המצהיר. עליו להתייצב לחקירה, אחרת התצהיר שלו לא ישמש ראיה.

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      שי בייזר, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בתי משפט

      שד' רוטשילד 134, ת"א
      טל': 03-5600602; מייל: shay@beiser-law.co.il

      • תודה והמשך
        המשך | 04/07/2022 18:12

        תודה לך על התיחסותך.

        הסעיף שציינת מתייחס לכתב טענות

        ואני שאלתי על תצהיא שצורף לכתב בי-דין שאינו כתב טענות כהגדרתו

        אודה למענה