צריך להוכיח רשלנות של מעביד בתאונת עבודה ?

  • תאונת עבודה
    אלעד | 17/06/2022 14:42

    נפגעתי בתאונת עבודה:

    1. האם צריך להוכיח רשלנות?

    2 .לא הייתי מסוגל לעבודה תקופה של חודש ולא הגשתי דמי פגיעה בעבודה כי לא ידעתי על זה. וכעת כבר לא יכול להגיש כי חלפו 3 שנים.

     אני מבקש מהמעביד לשלם לי- האם תתקבלו טענתו אם  שכיון שלא פניתי לביטוח לאומי, ולא הפחתתי את הנזק, אז אין עליו חובה לשלם לי?

    • צריך להוכיח רשלנות של מעביד בתאונת עבודה ?
      עו"ד גיל קראוס | 19/06/2022 15:14

      שלום רב,

      בלי להוכיח רשלנות או עילה נזיקית אחרת, אי אפשר לקבל פיצוי בתביעה נזיקית בגין פגיעה בעבודה. הבסיס לקבלת פיצוי הוא הוכחת עילה נזיקית.

      לגבי הפסד השכר, אכן כספים שניתן היה לקבל מביטוח לאומי בדרך כלל לא ישולמו בתביעה הנזיקית, אלא אם יש נסיבות שמצדיקות זאת.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il