ביטול מינוי של אפוטרופוס לדין

  • שאלה - אפוטרופוס לדין
    שושו | 17/06/2022 13:51

    שלום רב אבקש לדעת דבר כזה:

    רקע:

    גרוש עשר שנים ומידי פעם יש כל מיני דיונים בנושא של הסדרי ראיה כאלו ואחרים  דיון אחרון אוקטובר 21 ילדה בת 15 עם צרכים מיוחדים (על הספקטרום) . כל פעם מוסיפים ומורידים הסדרים כי האמא לא יציבה אבל משגעת את כולם. הילדה נמצאת באומנות קרובים.

    פרטי המקרה:

    בדיון האחרון סביבות אוקטובר 21 מינו אפוטרופוס לדין עבור הילדה מכיוון שהיו טענות שווא על כל מיני דברים - שהוכחו לאחר מכן כלא נכונים.

    ביקשו לעשות כל מיני דברים שמאז ועד עכשיו מתקייםמ כסדרם לפי כל הכללים והדרישות של בית המשפט  והגרומים האחרים.

    עשו ועדת תכנון טיפול וביקשו עוד חצי שנה פגישה נוספת לראות מה ניתן לעשות בהמשך.

    שאלה שלי היא:

    האם יש אפשרות לבטל את המינוי של האפוטרופוס לדין?

    האם האפוטרופוס לדין עד גיל 18 של הילדה?

    האם הוא יכול לעשות דברים או לקבל החלטות קשות בלעדי או שלא לטעמי ואני לא יכול לעשות כלום בעניין זה?

    • ביטול מינוי של אפוטרופוס לדין
      עו"ד מיקי חשמונאי | 22/06/2022 11:07

      שלום רב,

      האפוטרופוס לדין פועל בהתאם להוראות ביהמ"ש והמינוי שקיבל.
      דהיינו - המינוי בתוקף בהתאם להחלטה השיפוטית (שנה / שנתיים / עד גיל 18 וכ').
      אם אתה מבקש לבטל את המינוי, עליך לפנות בבקשה מתאימה לביהמ"ש אשר מינה אותו ולבקש זאת.
      על האפוטרופוס לדווח לביהמ"ש מהם הצעדים שהוא ממליץ לנקוט וביהמ"ש יתן החלטה האם לאשרם / לאשר את חלקם וכו'. בד"כ ביהמ"ש מאפשר להורים להגיב לבקשת האפוטרופוס לדין, לפני שהוא מאשר את נקיטת הצעדים המבוקשים.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il