שינוי צוואה הדדית

  • צוואה הדדית .
    Sara | 13/06/2022 19:47

    מה הפרוצדורה לביטול או שינוי צוואה הדדית שנערכה בשנת 2013?

    הוריי ערכו צוואה הדדית , אבא נפטר, כל כספים והנכסים כתוב על שם אמא.

    נגיד ואמא רוצה לשנות או לבטל , מה הפרוצדורה?

    מה צריך לעשות ?

    האם הילדים גם צריכים לבוא לעורך דין?

    • שינוי צוואה הדדית
      עו"ד אורית אוחנה | 15/06/2022 13:27

      שלום שרה,

      אם לא נכתב אחרת בצוואה, כאשר אבא נפטר, אם עדיין לא חולק העיזבון - אמך צריכה להסתלק מהעיזבון הסתלקות כללית ואז תוכל לערוך צוואה חדשה. אם חולק העיזבון והיא ירשה את אביך - עליה להשיב את מה שירשה לעיזבון ורק אז לערוך צוואה חדשה. הילדים לא צריכים לבוא לעורך הדין ולמעשה, אם הם יורשים, אסור להם להיות נוכחים בעת עריכת צוואה חדשה של האם.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com

      • המשך לשאלה
        Sara | 15/06/2022 15:54

        אמא ירשה , חולק והכל על שמה.העיזבון חולק.

        איך אפשר להסתלק , מה צריך לעשות, הרי אם היא תסתלק זה יהיה לילדים, ואנו הילדים רוצים שיהיה עכשו לאמא, אז מה עושים? צריך לחתום על משהו?

        יש כספים , יש בית . כעת על שמה.

        לא כל כך הבנתי.

        לגבי הצוואה ,אני יודעת שהיורשים הילדים לא יהיו נוכחים בצוואה, התכוונתי כאשר היא מסתלקת ,צריך הילדים יהיו?

        • המשך לשאלה
          Sara | 15/06/2022 15:58

          ועוד משהו.

          בצוואה לא כתוב ספציפי במילים צוואה הדדית כותרת, זה עדיין נחשב לצוואה הדדית?

          שנת 2013 מסמך אחד עם 2 חתימות.