תביעה לדמי שימוש בעבור חלקו של היורש בדירת הירושה

  • דמי שכירות
    ליודמילה | 07/06/2022 23:45

    לאמא שלי יש דירה.

    להורי יש 2 בנות(אני ואחותי)

    לאחר שאבי נפטר חלקו נרשמה על אימי ,עלי ואחותי.

    כרגע לאמא שלי יש 6/8 מה דירה

    לי -1/8

    לאחותי-1/8.

    אמא שלי הוגדרה כתשושה לפני כ4 שנים.

    לאמא שלי אין אפוטרופוס.

    אחותי בשנת 2020 לקחה אמא שלי ,למרות התנגדותי לדירתה,והכניסה לדירתה בת שלה ורשמה אותה גם כמטפלת (30 שעות מביטוח לאומי+9שעות מקרן ניצולי שואה).בפועל אחיינית שלי לא טיפלה באמא שלי,כי כפי שאמרתי ,אחותי לקחה אותה לביתה ללא הסכמתי,ואחיינית שלי רק נהנת מהדירה,מהנחות שאמא שלי קיבלה לדירה שלה,יכול להיות גם החשבונות שולמו מכסף אימי.

    אחותי לא נותנת לי לראות אמא שלי כבר יותר משנתיים(פניתי לרווחה-תשובתם,בית משפט).

    כרגע כבר מתנהל תיק בבית המשפט לגבי אפוטרופסות,הסדרי ראיה.

    לי יש שאלה,האם ניתן להגיש תביעה נגד אחיינית שלי על דמי שכירות(שנים שהיו מתגוררת בדירה של אמא לבד).

    אני כתבתי לה כבר לפני כחצי שנה שאני לא מסכימה שתגור תדירה של אמא,שלי גם יש חלק מהדירה ללא תמורה

    אילו כן ניתן להגיש תביעה,אז צריך לתבוע את החלק שלי או אני יכולה לתבוע גם את החלק של אמא שלי(עוד אין לה אפוטרופוס,בינתיים החלטה של השופט לתת לאמא שלי עורך דין מסיוע משפטי שייצג אתה בתיק הסדרי ראיה,לא מבינה איך כי אמא שלי לא צלולה ובינתיים אין אפוטרופוס.

    תודה על עזרתכם

    • תביעה לדמי שימוש בעבור חלקו של היורש בדירת הירושה
      עו"ד אורית אוחנה | 15/06/2022 12:14

      שלום ליודמילה,

      תנסי להגיש נגדה תביעה לדמי שימוש בעבור החלק שלך בדירה, שהוא, לטענתך, 1/8, בגין התקופה בה היא מתגוררת בדירה.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com