תשלום דמי מזונות והוצאות חריגות

  • מזונות זמניים
    מיכל | 07/06/2022 22:10

    הרקע לשאלה:

    אני ופרודי גרים בנפרד, ומשלמים לילדים חוגים, טיפולים פרטיים, ציוד חוגים וכולי באופן לא שוויוני, כאשר אני משלמת יותר מפרודי.

    למשל פרודי משלם לילד הגדול חוג טניס בעלות X ואני משלמת לקטן חוג אחר בעלות Y, יש חוגים שמשולמים ע"י שנינו אך לא שוייוני: אני משלמת חלק מהם ופרודי משלם חלק מהם שהינו קטן מהחלק שאני משלמת.

    השאלה:

    בתביעת מזונות זמניים ברבני, ברצוני לבקש שפרודי ישא בשלושת רבעי מהוצאות החוגים הטיפולים וכולי ואני ברבע.

    1. איך נכון מבחינה טכנית לתבוע מזונות זמניים ברבני, האם להציג לרבני את כל הקבלות אלה שפרודי משלם ואלה שאני משלמת, לסכם כמה אני משלמת וכמה פרודי ולבקש לקבוע שישלם שלושת רבעי מסך ההוצאות?

    2. האם להציג זאת בדרך אחרת?

    3. או שכל מה שפרודי כבר משלם אני לא יכולה לתבוע? ולא יכולה להציג ברבני?

    תודה

    • תשלום דמי מזונות והוצאות חריגות
      עו"ד אורית אוחנה | 15/06/2022 11:59

      שלום מיכל,

      בשאלתך חסרים פרטים רבים על מנת לענות, כגון: האם קיים הסכם המסדיר את ענייני המזונות והסדרי השהייה? מה החלוקה בהסדריי השהייה? מה הכנסות של כל אחד מכם? ועוד שיקולים אותם לוקח הערכאה המשפטית בחשבון בבואה לקבוע, אם בכלל, סכום דמי מזונות ותשלום מחציות בעבור הוצאות חריגות. אני מציעה לך להתייעץ עם עו"ד לדיני משפחה לגבי המצב הספציפי הקיים אצלכם.

      בהצלחה!