עלות הניהול של תובענה ייצוגית

  • הגשת תביעה ייצוגית
    מורן | 07/06/2022 16:46

    מהי העלות הצפויה של הגשת תביעה ייצוגית? האם זה מתחלק בין כולם? איך מתחילים הליך כזה. יש לי תביעה לדעתי שמתאימה מאוד לתביעה ייצוגית ורציתי לבחון אופציה להגשתה.

    אשמח להכוונה בנושא.

    • עלות הניהול של תובענה ייצוגית
      עו"ד חיים פינץ | 22/06/2022 19:52

      הי מורן,
      העלות משתנה בהתאם לסוג התביעה ולצרכים. העלות אינה מתחלקת בין חברי הקבוצה אך יש פתרונות מימוניים לסוגים שונים של הוצאות.
      התועלת שמפיקים מהתובענה בסופו של ההליך כן מתחלקת בין חברי הקבוצה (אם ניתן לאתר אותם), והתובע המייצג שנשא בסיכון המוגבר יקבל גם גמול מיוחד, הגדול בהרבה מהתועלת ליחידי הקבוצה שהיו פאסיביים בהליך.
      בהצלחה

      בברכה,

      חיים פינץ, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      מגדל ב.ס.ר 4, רחוב מצדה 7, בני-ברק
      טל': 03-6777899; מייל: haim@hflaw.co.il