דרך ההתנהגות הרצויה בין עורכי דין

  • צורת התנסחות מחייבת של עוד מייצג
    סיגל | 01/06/2022 06:39

    1. עו"ד לענייני משפחה  המייצג אחד מבני הזוג בתהליך גרושין, כותב לצד השני במכתב עקרונות לצורך מו"מ,ברמז כי הצד השני ביצע עבירה פלילית. אלא שהעו"ד אומר למרשו כי מאחר ומדובר ברמז לעבירה פלילית, עליו לכתוב לגבי כך שזה "לפי טענת מרשו" שהוא מחוייב לכך.

    האם זה נכון? או שהעו"ד רשאי לכתוב רמז או שבוצעה עבירה פלילית מבלי לציין שזה לפי טענת מרשו?

    2. העו"ד אומר שבמקרה שהוא רושם שמרשו הציג ראיות לעבירה שביצע הצד השני הוא חייב לרשום שזה לכאורה. שמרשו הציג ראיות לכאורה.  האם זה נכון? האם כעו"ד העו"ד מחוייב לכתוב לכאורה? או שניתן לכתוב בלי הלכאורה?

    3. האם זה שהעו"ד רושם במכתב בו הוא מייצג את מרשו  ושאותו שולח לצד השני:   שלטענת מרשו הצד שני ביצע עבירה, ושמרשו הציג ראיות לכאורה, מחליש את מרשו למול הצד השני? או שאין זה מחליש כי נהוג ומקובל שעו"ד אזרחי המייצג בעניין גרושין ירשום כך, ביחס לעניינים פליליים?

    תודה רבה

    • דרך ההתנהגות הרצויה בין עורכי דין
      עו"ד אלי מור | 17/06/2022 17:04

      סיגל שלום רב

      אנסה להשיב על השאלה.

      ככלל, על עו"ד לנהוג בכבוד האחד כלפי האחר והדבר מעוגן בכללי האתיקה של עו"ד.

      לדעתי, ראוי כי טענות כעולה משאלתך, יתבררו בי עו"ד עצמם בכבוד.

      בכל מקרה, רצוי להוסיף את המילה "לכאורה" במקום בו טרם הוכחה הטענה בבית המשפט.

      לגבי האסטרטגיה הכדאית באם לשלוח מכתב או לא, הרי שלא מדובר בשאלה משפטית כללית והיא תלויה בכל מקרה ומקרה והנה לשק"ד עורך הדין.

      בהצלחה

      בברכה,

      אלי מור, עו"ד
      מנהל פורום בתי משפט
      פארק אולימפיה, מוטה גור 9, קומה 4, פ"ת

      טלפון: 03-6959990, מייל: eli@mor-lawyers.co.il