הליכים בגין רשלנות של עורך דין

  • רשלנות של עו"ד
    נועה | 24/05/2022 16:02

    היי.

    אני אחרי תאונת דרכים, תחת תאונת עבודה.

    העו"ד הראשון, 4 שנים טיפל בתיק, ורק מול ביהמ"פ, טרם הגיש לבל"ל. למרות שידע שהבל"ל משלם רק שנה אחת רטרו. לצערי אני לא ידעתי זאת ורק לאחר סיום התביעה כיום, שעברו 8 שנים, הבנתי את החוק של הבל"ל.

    הבל"ל שלחו לי עכיוש בסיום הטיפול, שסיים זאת עו"ד אחר, את מה שהיה מגיע לי מתחילת התאונה.

    שאלתי היא, אמרו לי שאני אמורה לתבוע את העו"ד הראשון שלא טיפל בתיק כראוי. האם עדיף לתבוע אותו, או פשוט לגשת ללשכת עו"ד ולהוציא קובלנה? ושאלה השניה, אם בל"ל אישר לי קצבת נכות זמנית מיום התאונה ועד היום (קיבלתי לבסוף לצמיתות), מדוע הם לא שילמו לי את המגיע לי, וחיכו שאדרוש זאת?

    האם אפשר לבקש תקדים לקבל 7 שנים אחורה? או האם אפשר לתבוע את הבל"ל?

    תודה.

    • הליכים בגין רשלנות של עורך דין
      עו"ד גיל קראוס | 26/05/2022 15:41

      שלום רב,

      הגשת תלונה ללשכת עורכי הדין איננה גוררת אחריה פיצוי כספי עבורך, אלא לכל היותר גורמת להליכים משמעתיים נגד עורך הדין. לכן, אם ברצונך לקבל פיצוי את צריכה לתבוע בהליך אזרחי.

      כמובן שרק אם תוכיחי רשלנות בניהול התיק (והעובדה כי תביעה לא מוגשת מיד לביטוח לאומי היא לא בהכרח רשלנות כי יש גם שיקולים אחרים בהגשת התביעה לבית המשפט לפני תביעה לביטוח לאומי) אז תוכלי לקבל פיצוי בגין הנזק שנגרם לך.

      לעניין תשלומי ביטוח לאומי, גם אם הנכות נקבעת רטרואקטיבית, עדיין לפי החוק יש הגבלה על התשלום עצמו בהתאם למועד הגשת התביעה ואם תביעה הוגשה באיחור אז ישנם מצבים שמקבלים רק תשלום חלקי.

      למוסד לביטוח לאומי אין חובה לפנות באופן יזום לאדם ולעדכן אותו לגבי הכספים.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • רשלנות עו"ד
        נועה | 26/05/2022 16:28

        הגיוני שעו"ד מטפל בתיק 4 שנים! מבלי לפנות לבל"ל,  ויודע שמגיע מהבל"ל רק קבלת תשלום רטרו שנה אחורה, וזאת לא נקראת רשלנות?

        • רשלנות של עו"ד
          עו"ד גיל קראוס | 26/05/2022 18:05

          צריך לבחון היטב את התיק, המסמכים והנסיבות כדי להבין את התמונה המלאה ולהבין האם יש פה אכן רשלנות.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

          שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
          טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il