התנגדות לביצוע שטר

  • התנגדות לביצוע שטר
    עזרא | 23/05/2022 16:50

    הגשתי שיק לביצוע בלשכת ההוצל"פ נגד בחורה ששכרו את דירתי היא והחבר שלה. הבחורה הגישה התנגדות לביצוע שטר וזה עבר לבית מש/פט.. האם במסגרת הדיון בהתנגדות אני יכול לזמן את החבר שלה שגר איתה בדירה לעדות ? כי היא הכחישה דברים שהחבר שלה יכול להפריך אותם.

    • התנגדות לביצוע שטר
      עו"ד אורן ליטוין | 08/06/2022 09:15

      עזרא שלום,

      לשאלתך, בהתנגדות לביצוע שטר אין לחייבת זכות אוטומטית להתגונן אלא עליה לבקש רשות מבית המשפט. לצורך כך ייקבע מועד דיון בבית כאשר במהלכו תוכל לחקור את החייבת על התצהיר שמסרה. ככל שבית המשפט יאפשר לחייבת להתגונן (ובלבד ותהייה לה הגנה) המשמעות היא שבית המשפט ייתן לחייבת את יומה בבית המשפט. ככל ובית המשפט יחליט בדיון לדחות את ההתנגדות, הליכי ההוצלפ כנגד החייבת יימשכו. לשאלתך לעניין עדות בן זוגה, החייבת אמורה לזמן אותו. וככל והיא לא תזמן אותו זה יפעל לחובתה.

      בהצלחה.

      ממליץ לך להסתייע בשירותי עורך-דין להליך המשפטי.

      בברכה,

      אורן ליטוין, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      רחוב הסיבים 49, פתח תקווה
      טלפון: 03-6356199 ; מייל: oren@litvin-law.com