שאלה בנוגע לחוקיות צריכת שירותים מיניים

  • מלכת סאדו וזנות
    אברהם | 18/05/2022 19:28

    היי, אני וחבר שלי התווכחנו בנוגע לעניין באם ללכת למלכת סאדו בתשלום נחשב זנות? לדעתי כן, כי בחלק מהסשנים יש מגע באיבר המין (לרוב הגברי) ואף חשיפה של איברי מין, וזה נשמע כמו זנות כי אתה משלם בשביל זה. חבר שלי אומר שבגלל שהיא עצמאית לא מסרסרים בה/משדלים אותה דבר זה לא נחשב כזנות ואף חוקי בישראל. אשמח לתשובה מגורם מקצועי בנידון, תודה.

    • שאלה בנוגע לחוקיות צריכת שירותים מיניים
      עו"ד אמיר מורשתי | 22/05/2022 09:42

      אברהם יקר, אמור לחברך כי תשובתו הייתה נכונה עד ל 10.7.20 , שכן מאז תאריך זה נכנס לתוקף חוק איסור צריכת זנות האוסר אף על צריכת שירותי זנות ( כולל מלכת סאדו ) אף כלפי עוסקות בשירותי זנות עצמאיות שלא מסורסרות ולא משודלות לדבר זנות- סעיף  1 לחוק זה מציין כי :"  מטרתו של חוק זה להביא לצמצום הזנות באמצעות קביעת איסור צריכת זנות, כחלק ממהלך משולב הכולל חינוך והסברה לציבור והרחבת דרכי טיפול ושיקום לאוכלוסיות בזנות (בחוק זה – המהלך המשולב לצמצום הזנות), מתוך הכרה במאפייניה הפוגעניים של הזנות ובנזקים הכרוכים בה"- ולכן מתוך מגמה לצמצם את מעשה הזנות- נאסר בחוק צריכת מעשה זנות לסוגיה. מקווה שהייתי לכם לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • שאלה
        אברהם | 23/05/2022 15:55

        אוקיי, לא הבנתי את מטרת החוק הזה אבל. הלא זנות תמיד הייתה לא חוקית?

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 29/05/2022 16:28

          אברהם יקר, עד כמה שזה אולי נשמע מוזר, הזנות עצמה במדינת ישראל הייתה ועודנה חוקית- יחד עם זאת, אסור לשדל לזנות, לסרסר לזנות, לפרסם שירותי זנות, להחזיק מקום לזנות וכו'- החוק החדש בא לצמצם את התופעה ע"י קביעת איסורים לצרכני הזנות.

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי

          • אבל אם אסור לצרוך זנות
            חיים | 30/05/2022 13:21

            זאת אומרת שהזונה, שמאפשרת את צריכת הזנות, שותפה לעבירה, לא?