כיצד יש לבצע המצאה של כתב תביעה?

  • לאן לשלוח כתב תביעה?
    משה | 18/05/2022 19:15

    שלום

    אני מתווך דירות, פרסמתי יחידת דיור התקשר אליי שוכר, החתמתי אותו כחוק והראתי לו את הדירה,וקבעתי לו אצלי פגישה עם בעל יחידת הדיור, השוכר עקף אותי ופנה ישירות לבעל הדירה שביתו בחזית יחידת הדיור, האם אוכל לרשום בכתב התביעה את שם השוכר אצל שם בעל יחידת הדיור וכתובתו, זה יגיע לבעל יחידת הדיור שיעביר לו, האם זה מסירה כדין? אם לא כיצד עליי לבצע זאת? תודה רבה

    • כיצד יש לבצע המצאה של כתב תביעה?
      עו"ד אלי מור | 25/05/2022 20:16

      משה שלום רב

      מסירה של כתב תביעה יש לבצע בהתאם לתקנות וככל האפשר לנתבע עצמו.

      תקנה 163. (א) לתקנות סדר הדין האזרחי תשע"ט 2018 קובעת כי:

      (א) ההמצאה תהיה ככל האפשר לנמען עצמו; אם הנמען מיוצג בידי עורך דין, יש להמציא לו במקומו; אם מינה לשם ההמצאה מורשה מטעמו – ניתן להמציא למורשה במקומו.

      (ב) אם אין אפשרות למצוא את הנמען, די בהמצאת המסמך בביתו לאחד מבני משפחתו הגרים עמו שם ושלפי מראית עין מלאו לו שמונה עשרה שנים.

      בברכה,

      אלי מור, עו"ד
      מנהל פורום בתי משפט
      פארק אולימפיה, מוטה גור 9, קומה 4, פ"ת

      טלפון: 03-6959990, מייל: eli@mor-lawyers.co.il