"מול ביתי בונים 5 בניינים והרעש בלתי נסבל. מה ניתן לעשות?"

  • רעש בלתי פוסק של 4 דחפורים מ7 בבוקר עד 7 בערב
    לאה | 17/05/2022 15:37

    שלום!

    אני מתגוררת בירושלים. ממולנו בונים 5 בתים במסגרת פרויקט פינוי בינוי. כבר 5 חדשים 5 דחפורים דופקים את הסלעים במשך 12 שעות ביממה.

    כתבתי לעיריית ירושלים כמה זמן העבודה של דחפורים עוד תימשך אך ללא תשובה.

    בעקבות הרעש המתמיד הזה אני מקבלת לחץ דם גבוה וחוסר שינה. אנני יכולה לא לדבר בטלפון ולא לנוח בצהריים.

    האם ניתן לתבוע את עיריית ירושלים ו/או הקבלן על הנזיקין שנגרמים בעיקבות המצב הבלתי נסבל הזה? אני נמצאת במצב של "טרור רעשי" במשך חודשים.

    תודה על התשובה,

    לאה.

    • "מול ביתי בונים 5 בניינים והרעש בלתי נסבל. מה ניתן לעשות?"
      עו"ד אנה רבזין | 19/05/2022 08:33

      לאה שלום,

      ראשית מאחלת לך בריאות שלמה. על פי תקנות למניעת מפגעים חל איסור להפעיל ציוד בניה מהשעה 19:00 עד השעה 7:00 בימי חול או מהשעה 17:00 עד השעה 7:00 בימי מנוחה.

      לפי מה שאת מתארת ישנה הפעלת ציוד בניה משעה 7:00 בבוקר עד השעה 19:00 והיא מותרת על פי חוק. אולם, אם יש חשד כי ציוד הבניה מרעיש מעל 80 דציבלים , ניתן לפנות לעירייה ולבקש מדידת רעש או למשרד להגנת הסביבה. אם יתברר שהרעש בעוצמה גבוהה מהמותר ונגרם לך נזק רפואי עקב כך. ניתן להגיש תביעה.

      בברכה,

      אנה רבזין, עו"ד
      מנהלת פורום דיני נזיקין
      מגדל שבירו, קניון כפר סבא, רח' רפפורט 3, כפר סבא
      טלפון: 054-5282588 ; מייל: arevzinlaw@gmail.com