האם ניתן להגיש תביעת דיבה בגין תלונת שווא למשטרה ?

  • האם ניתן לתבוע במקרה הבא
    גיתית | 12/05/2022 08:18

    אדם התלונן כנגדי אך כעת אתייחס רק לחלק מתלונתו בה הוא טען שאיימתי על החיים שלו, המשטרה חקרה אותעל כך וגם על טענות אשתו , כביכול איימתי גם על חייה וזאת למרות שנאמר לי שאשתו לא הגישה תלונה כנגדי, אך שזה מה שהיא אמרה.

    לא איימתי על חיי המתלונן וגם לא איימתי על אשתו.

    זו עלילה. וטענות שקר.

    מה אני יכולה לעשות בנדון?

    האם אני יכולה לתבוע הוצאת דיבה? איזה אפשרויות עומדות בפני?  ואיזה סעדים ניתן לתבוע?

    תודה רבה

    • האם ניתן להגיש תביעת דיבה בגין תלונת שווא למשטרה ?
      עו"ד אורי שורר | 19/05/2022 00:33

      גיתית שלום,

      כעיקרון, ניתן להגיש תביעת דיבה בגין תלונת שווא אך עצם סגירת התלונה אינה מהווה ראיה כי מדובר בתלונת שווא. בהליך האזרחי יש להוכיח כי המתלונן ידע שהאו משקר למשטרה בעת הגשת התלונה.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il