תביעת ידועה בציבור לאחר שהעיזבון חולק

  • זכויות בדירה מירושה
    רחל | 05/05/2022 22:31

    שלום רב , בתי קיבלה  דירה בירושה מאביה שנפטר . הדירה הועברה אליה מתוקף צו ירושה . הדירה נרשמה על שמה בטאבו . חברתו של אביה שטוענת שהיא ידועה בציבור, מבקשת לתבוע את חלקה בירושה . שאלתי; האם יש לה זכות לתבוע את חלקה בירושה אחרי שהדירה נרשמה בטאבו .? ( אין צוואה ) , האם יש דרך למנוע את החברה  של הנפטר לתבוע חלק בירושה,??? תודה תודה על העזרה

    • תביעת ידועה בציבור לאחר שהעיזבון חולק
      עו"ד רוית טוב-לי | 11/05/2022 20:03

      רחל, שלום,

      על הידועה בציבור להגיש תביעה לביטול צו הירושה שניתן, מכוח סעיף 72 לחוק הירושה. אלו תביעות קשות מאוד, כי בית המשפט בוחן האם השיהוי שלה היה מוצדק. היא הרי ידעה שבן זוגה נפטר, למה לא תבעה את זכויותיה בזמן אמת?

      לא ניתן למנוע ממנה להגיש תביעה, אבל אם תוגש תביעה כזו, אני ממליצה לבתך בחום לפנות לעורך דין אמין ומנוסה בהתגוננות בפני תביעות מהסוג הזה. גם אם התביעה היא תביעה חלשה, חשוב להתגונן בפניה כדבעי.

      בהצלחה ובאיחולי השתתפות בצערה של בתך,

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il