האם יש שיהוי בתביעות דיבה

  • שיהוי?
    ליה | 05/05/2022 12:29

    שלום,

    כתבתי פוסט בקבוצה מיועדת על מקרה שקרה לי עם אדם וציינתי שם את החוויה הלא טובה שלי איתו ולא קיללתי אלא רק כתבתי אל תלכו אליו ושהוא שיקר עלי !! ( ולא ציינתי את שמו אלא רק בפרטי למי ששאל ) זה היה לפני כמעט 3 שנים , כמה  מאנשים שכתבתי לו בפרטי עובדים איתו ואמרו לו שכתבתי את שמו , הוא איים בתביעה לשון הרע ואני נבהלתי וישר מחקתי תפוסט והוא אמר תכתבי פוסט התנצלות ואני סולח לך , כתבתי פוסט סליחה ( למרות שכל מה שכתבתי היה נכון ולא שיקרתי חלילה) ומרוב פחד כתבתי סליחה , מאז שוררת בי אווירה לא טובה ופחד רב שחלילה הוא יכול לחזור בעצמו , הבנתי שהתיישנות זה 7 שנים ואצלי כמעט 3 שנים עברו ותודה שלא קרה כלום עדיין ( אציין שבפרטי כמה מהאנשים ציינו ואמרו לי שהוא עבד עליהם גם ויש עוד אנשים כמוני )ראיתי בהרבה פסיקות שקראתי פיצויים על 300,000 אלף וכאלה ואני נורא מפחדת כי אין לי כסף , למרות שכתבתי בפרטי זה לא אמור כלכך לפגוע באדם כי סהכ אמרתי את שמו של מי שעשה לי את הנזק/שיקר עלי ..

    השאלה שלי היא האם באמת יכול להגיע מקרה של פיצויים 300,000 וכאלה סכומים מפחידים? או שזה לא קורה בדרך כלל ? אפשר פירוט?

    ומאוד עניין אותי לשאול על שיהוי , האם כמעט 3 שנים נחשב שיהוי בבית משפט כי לא הגיש תביעה?

    אשמח גם לדבר איתך בטלפון ליותר פירוט ! תודה !

    • האם יש שיהוי בתביעות דיבה
      עו"ד אורי שורר | 08/05/2022 15:55

      ליה שלום,

      ראשית, ניתן ליצור עימי קשר בהתאם לפרטים שלמטה.

      שנית, ככל שיש לך ראיה כתובה למה שכתבת - שהוא אמר לך שאם תעלי פוסט מתנצל הוא יעזוב אותך בשקט - אז את יכולה להיות רגועה.

      שלישית, על פניו, גם בתביעות דיבה ניתן לתבוע עד 7 שנים. לעניין גובה הפיצויים, אין טעם בלנחש מה ניתן לתבוע ומה ייפסק ככל שייפסק, מבלי לדעת בדיוק מה כתבת, כמה פנו אליך, מי פנה, איך התנצלת ועוד נתונים עובדתיים רבים.

      ממליץ להתייעץ על מנת לדעת בדיוק מהן זכויותיך.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il