לשון הרע בתוכנת TRUECALLER

  • מספר טלפון אישי המופיע בTRUECALLER בכינוי גנאי
    איתי | 02/05/2022 18:31

    מישהו הכניס את מספר הטלפון שלי לתוכנה עם שם גנאי מבזה מאוד. כל מי שאני מתקשר אליו ואני לא מופיע אצלו בספר טלפונים בשמי האמיתי רואה את הכינוי גנאי וזה גורם לי עוגמת נפש.

    שלחתי בקשה לשינוי והם כתבו לי שבמהדורה המעודכנת הדבר מתוקן ואולי למי שיש גרסא ישנה זה מופיע אחרת.

    בכל זאת הדבר גורם לי עוגמת נפש.

    האם אפשר לתבוע אותם.

    • לשון הרע בתוכנת TRUECALLER
      עו"ד אורי שורר | 08/05/2022 15:45

      איתי שלום,

      יש לוודא כיצד האפליקצייה עובדת והאם מי שהתקים את האפליקציה ולא שמר את מספרך רואה את כל הכינויים שלך.

      שנית, והחשוב מכל, אינך יודע מי הכניס את כינוי הגנאי כך שאינך יודע את מי לתבוע בגין מעשה זה.

      ייתכן ותקום לך עילת תביעה כנגד בעלי האפליקציה אך הדבר טעון בדיקה יסודית של החוק ותקדימי פסיקה.

      ממליץ להתייעץ עם עו"ד בטרם הגשת תביעה.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il