האם תפיסת חנייה חוזרת היא הסגת גבול במובן הפלילי

  • חניה בטאבו. האם ניתן להגדיר את התופעה כהסגת גבול?
    מיכאל | 02/05/2022 15:08

    שלום רב,

    קניתי דירה כולל חניה בטאבו לפני פחות משנה.

    עד היום 3 פעמים תפסו את מקום החניה שלי: פעמיים לצורך שבעה, שאחת מהן נמשכה 5 ימים שלא יכולתי לחנות ופעם אחת לצורך אזכרה, שגם לא יכולתי לחנות.

    שבשלושת הפעמים לא עדכנו אותי אישית, אלא ועד הבניין תלה מודעה בלובי וביקש לפנות את החניה לצורך האירועים האלה.

    מכיון שמדובר באירועים מסוג רגיש מאוד, לא דרשתי לפנות את החניה שלי, למרות שבאיזור בו אני גר קיימת בעית חניה חמורה.

    מאחד השכנים הבנתי שהמנהג לקיים טקסים קיים בבניין שנים ואנשים לא ממש מתנגדים.

    בכוונתי לגשת לועד הבניין ולהסביר לו, שיותר אני לא מסכים שמקום החניה שלי יילקח לשום סוג אירוע.

    באיזו צורה עדיף להעביר לי את המסר? האם לשלוח הודעת whatsapp, בכדי שתהיה לי הוכחה להבא במידה ובכל זאת יתפסו את החניה? האם כדאי לדבר באופן אישי?

    אם בכל מקרה ימשיכו לקיים אירועים בחניה שלי, מה עליי לעשות?

    בברכה,

    מיכאל

    • האם תפיסת חנייה חוזרת היא הסגת גבול במובן הפלילי
      עו"ד ארז אבוהב | 15/05/2022 14:22

      שלום מיכאל,

      קראתי בעיון רב את פנייתך. המקרה אינו מהווה הסגת גבול במובן הפלילי.

      לעיונך סעיף העבירה מחוק העונשין: סעיף 447 -הסגת גבול כדי לעבור עבירה:

      (א) העושה אחת מאלה כדי להפחיד מחזיק בנכס, להעליבו, להקניטו או לעבור עבירה, דינו - מאסר שנתיים:(1) נכנס לנכס או על פניו;(2) לאחר שנכנס כדין לנכס נשאר שם שלא כדין. (ב) נעברה עבירה לפי סעיף זה כשהעבריין נושא נשק חם או קר, דינו - מאסר ארבע שנים.

      יחד עם זאת, יתכן והמקרה מהווה הסגת גבול בהיבט האזרחי לפי חוק המקרקעין, תוכל לפנות לפורום מקרקעין בדבר האפשרויות להתנגדות או לפינוי.

      תודה לפנייתך.

      בברכה,

      ארז אבוהב, עו"ד
      מנהל פורום פלילי
      דרך מנחם בגין 7 (בית גיבור ספורט), רמת גן

      טלפון: 054-4684006, מייל: eablaw@outlook.com