איך אקיים את צוואתו השניה של אבי?

  • צוואה שנייה
    עזרא | 02/05/2022 14:37

    בס"ד אבינו זצ"ל רשם צוואה שניה לי ולאחי חנות ומגרש לאחי את החנות ומגרש ולי מגרש ,הצואה לא הוגשה לקימה ,בפועל האימא שלנו נתנה לאחי במתנה את כל המגרש והחנות כאמור במתנה ולי שום דבר ,לאור זאת הגשתי בקשה לקיום הצואה ע"י עורכת דין מטעם הסיוע המשפטי ,אשר לאחר כשנתיים הודיע לי שעליי לוותר כי הצוואה חסר בה זיהוי הנכס אין כתובת ולא גוש ולא חלקה ...שאלתי האם יש אפשרות כן לקיים את הצוואה באם אגיש מסמכים לזיהוי הנכס במסמכים כגון מסמך ממהנדס העיריה לזיהויו של הנכס על שם אבי זצ"ל לגוש והחלקה והכתובת ומסמכים על פעולות שאבי ז"ל ביצע בגוש והחלקה בימי חייו כגון העברה במתנה לאח אחר ...שאינו מופיע בצוואה של אבינו זצ"ל ,,כמו כן מה עוד ניתן לקיים את הצוואה בנגוד לטענותיה ורצונה של העורכת דין ..בבקשה זקוק לעזרתכם כנכה צה"ל פגוע ראש ,דבר שהעורכת דין ציינה בין היתר שבשל מצבי וגילי בן 75 זו עוד סיבה לוותר ולסגור את התיק כי עלול לשאת בהוצאות כתביעה חסרת יסוד .

    • איך אקיים את צוואתו השניה של אבי?
      עו"ד רוית טוב-לי | 11/05/2022 19:56

      עזרא, שלום,

      לצערי שאלתך חורגת מהיקף השאלות שניתן לענות עליהן במסגרת הפורום. על מנת לתת לך תשובה מושכלת צריך לעיין בכל חומרי התיק, ובמיוחד בצוואה. בדרך כלל נכון לשמוע להמלצת עורכת הדין שלך, אבל אני ממליצה שתפנה לחוות דעת שניה אצל עורך דין נוסף, עם החומר, ואני מקווה שהוא ינתב אותך לאפיק המיטבי עבורך.

      בהצלחה רבה,

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il