תביעת לשון הרע בגין תלונת שווא במשטרה

  • חברתי לשעבר טוענת שאנסתי אותה והגישה נגדי תלונה
    אנונימי | 01/05/2022 17:20

    הייתי בזוגיות עם חברתי לשעבר מספר שנים, לאחר תקופה היא החליטה להפסיק את הקשר ונפרדו בצורה יפה ומכובדת. כחלק מההסכמים שלנו נאמר כי חיית מחמד המשותפת שלנו תישאר אצלי תקופה ולאחר מכן תעבור אליה, וכעבור X זמן אשוב ואקח אותה בחזרה.

    בעקבות זאת שהיא הפרה את ההסכם שלנו, הזהרתי אותה שאתבע אותה אם היא לא תסכים להחזיר לי אותה כפי שסוכם.

    לאחר מספר שבועות ללא מענה מצידה החלטתי לתבועה אותה והגשתי נגדה תבעיה בבית משפט לבתביעות קטנות. בשביל לנסות ולשבש הליכי משפט חברתי לשעבר החליטה להתלונן עלי תלונת שווא במשטרה על אונס, מעשים שלא בהסכמה, הטרדות ועוד...

    ובעקבות אותה תלונה החלטתי שבית המשפט לתביעות קטנות הוא לא המקום הנכון לנהל את הדיון.

    בית המשפט החליט לטובתי וביטל את כתב התביעה שלי ואת כתב התביעה שלה שכנגד.

    חשוב לציין כי לא נעצרתי לאחר חקירתי במשטרה והתיק הועבר לפרקליטות.

    השאלות שלי הן:

    האם יש משהו שאני יכול לעשות נגדה במסגרת החוק ? הבנתי שהחוק פה מגן יותר על נשים במקרה הזה למרות שהיא מספרת רק שקרים עלי ופוגעת בי מאד.

    שאלה שניה היא, האם יהיה ניתן להתייחס גם להאשמות שהיא כתבה כנגדי בכתב ההגנה שלה + תביעה שכנגד שהגשיה לבית המשפט לתביעות קטנות בבית משפט לדיני משפחה במידה ואפתח נגדה הליך משפטי ?

    אוסיף ואציין שאשמח כל ייעוץ נוסף בנושא !

    • תביעת לשון הרע בגין תלונת שווא במשטרה
      עו"ד אורית אוחנה | 10/05/2022 12:30

      שלום לך,

      ראשית, אם גרתם ביחד וקיימתם משק בית משותף, סביר להניח כי נחשבתם "ידועים בציבור" ועל כן המקום לדון בהפרת ההסכם, אם נחתם כזה, הוא בביהמ"ש לענייני משפחה.

      לעניין האשמותיה אותך באונס - זה שייך למשפט הפלילי ואני ממליצה לך להתייעץ עם עו"ד המומחה בפן הפלילי, אך אוסיף ואומר, כי תלונות שווא במשטרה יכולות להוות בסיס לתביעת לשון הרע נגדה והחוק כלל אינו מגן יותר על נשים כפי שאתה סובר. אם תגיש נגדה תביעת לשון הרע בבימ"ש לענייני משפחה, תצטרך להשתמש בתלונת השווא שהגישה נגדך, אך לא תוכל לטעון שמה שנכתב בכתבי טענות של ביהמ"ש הוא לשון הרע, מכיוון שזה חוסה תחת "פרסומים מותרים" בחוק לשון הרע.

      אני מציעה לך להתייעץ עם עו"ד מומחה ללשון הרע. ישנו גם פורום לשן הרע באתר זה, שם אתה יכול לשאול שאלות הקשורות ללשון הרע.

      בהצלחה,

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com