שיתוף פעולה עם חברת הביטוח במסגרת ביטוח בריאות

  • תביעת ביטוח בריאות
    נועה | 01/05/2022 13:28

    היי.

    הגשתי תביעה לביטוח בריאות, להשתתפות טיפול מחליף ניתוח, שעליי לעבור.

    חברת הביטוח החליטה לשלוח אותי לבדיקת רופא מטעמה, רק שהוא נמצא בנתניה. הסברתי שאין לי בעיה להיבדק, רק שאני מהמרכז, וכרגע ללא רכב, וביקשתי הפניה לרופא מהמרכז.

    חברת הביטוח טענה שזה הרופא היחידי שעובד איתם. ( מעניין אם הם גם שולחים מבוטחים מהצפון ומהדרום אליו?!).

    האם זה חוקי לדרוש ממני לנסוע מהמרכז לנתניה, ועצם העובדה שאינם עובדים עם עוד רופא?

    ובמידה ולא ישנו את דעתם, האם יש לי עילה לתביעה?

    תודה.

    • שיתוף פעולה עם חברת הביטוח במסגרת ביטוח בריאות
      עו"ד גיל קראוס | 04/05/2022 14:21

      שלום רב,

      למרות חוסר הנוחות, על פניו הדרישה להגיע מאזור המרכז לנתניה לא נראית כלא סבירה ואם לדברי חברת הביטוח אין לה רופא קרוב יותר, אני לא בטוח שבית המשפט בהליך משפטי לא יקבע כי מדובר בדרישה סבירה כאמור.

      אם תסרבי, סביר להניח שחברת הביטוח תדחה את התביעה שלך בטענה של חוסר שיתוף פעולה ואז תצטרכי להתדיין בעניין בבית המשפט ולשכנע את בית המשפט שאי ההסכמה שלך להיבדק אצל רופא בנתניה היא סבירה ואיננה מהווה הפרה של חובת שיתוף הפעולה.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il