הכסף שלי בחשבון אחותי - איך מבטיחים אותו ?

  • חשבון בנק ע"ש אחותי
    דורון | 27/04/2022 20:58

    שלום וברכה עו"ד המלומד !

    מסיבות אישיות חשבוני בבנק רשום ע"ש אחותי והיא מודעת לכך !

    ע"מ להבטיח לעצמי את הכסף ששיך לי באופן רישמי התייעצתי עם דיין לענייני ממונות

    ונאמר לי שאוכל לסדר את העניין דרך בית דין רבני (או אולי ברבנות ? )שהוא יכתוב את כל פרטי הבנק והחשבון ועל כך יחתום עו"ד ! האם זה מקובל באופן חוקי ע"י רשויות החוק והבנקים?

    בנוסף : במידה ואחותי תצטרך באיזהו שלב בחיים לכתוב צוואה לבני משפחתה ובו אמור להיות מצויין "שכל הכספים  המנוהלים בכל חשבונות הבנקים אני מצווה אותם לבני משפחתי"

    האם אין בעובדה זו כדי לבטל ( או שלא) את המסמך הראשון שציינתי קודם?

    אחותי כיום אינה יכולה בשלב זה לכתוב צוואה אישית שלה ואני חייב להבטיח לי פתרון לנושא

    אשמח לתשובתך המכובדת

    בברכה

    • הכסף שלי בחשבון אחותי - איך מבטיחים אותו ?
      עו"ד אבי זילברפלד | 28/04/2022 11:04

      שלום רב,

      בהנחה (סבירה ביותר) שאחותך חתמה בבנקעל הטופס לפיו אין מוטבים בחשבון, משמעות הדבר שהיא הצהירה שכל הכספים שבחשבונה, שלה.

      אם הבנק יידע שהכספים שלך, הוא עלול לסגור את החשבון, הואיל וזה בנגוד לחוק.

      אין שום משמעות למסמך שהוצע לך לעשות ע"י הדדין. אם אחותך הייתה חותמת על תצהיר כזה, זה היה תופס ביחסים בינך לבינה ו/או יורשיה.

      הבטחת הכספים לכאורה יכולה להיעשות בצוואה (ברם, ניתן לשנות אותה תמיד) , במסרתה היא תוריש את מלוא הכספים שבחשבונה לך, ואז "תלבין" אותם.

      בברכת ימים טובים מהיום

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il