מה עושים כאחד היורשים אינו בנמצא?

  • ירושה למטפלת שאין קשר איתה
    רחל | 27/04/2022 00:28

    שלום רב

    אבי הוריש למטפלת האחרונה שטיפלה בו סכום כסף 10000שח. המטפלת הייתה לא חוקית ועזבה  את הארץ מיד בלי להשאיר כתובת. על פי חוק כפי שנאמר לנו לא נוכל לקבל את כספי הירושה שמגיעים לנו עד שלא נשלם לה. מה עושים? אין לנו כל קשר איתה .

    תודה לעזרתכם.

    • מה עושים כאחד היורשים אינו בנמצא?
      עו"ד רוית טוב-לי | 11/05/2022 19:51

      רחל, שלום,

      במצב כזה הייתי מבקשת את תגובת הבנק בכתב, ומגישה תביעה לבית המשפט, בשם כל היורשים, להפקיד את חלקה של המטפלת בקופת בית המשפט, עד שהיא תגיע, אם בכלל, כדי לא לעכב את החלוקה בין יתר היורשים. יש סעיף בחוק הירושה שמתייחס למצבים כאלה. אני כמובן ממליצה לפנות לעורך דין מומחה ואמין, כי טעויות יעלו לכם זמן וכסף מיותר.

      בהצלחה ובאיחולי השתתפות בצערכם על פטירת אביכם,

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il