שותף - אפוטרופוס

  • אפוטרופוס
    אבי | 13/04/2022 18:01

    שלום,

    אני בן יחיד. אימי נפטרה ואבי נותר לבד שנים רבות, כך שאני היורש היחיד של אבי. לפני כחצי שנה קיבלתי אפוטרופוס על אבי שהפך לסיעודי ודימנטי. שאלתי בעניין חשבון הבנק והחסכונות: לפני כשנתיים וחצי אבי צירף אותי שותף לחשבונו. האם אני עדיין יכול להישאר שותף בחשבונו ? האם אני יכול למשוך כספים כרגיל ? במידה ואצטרך להפריד חשבונות, האם אני יכול לטעון שחצי מהכספים והחסכונות שייכים לי ולהעבירם לחשבון בנפרד ? בעבר עזרתי לו בתשלום דירה, האם אני יכול לטעון שחלק מהחסכונות אמורים לעבור אליי בטענה שהוא כביכול ״חייב״ לי ?

    לצערי, כנראה שאאלץ להעבירו לבית אבות והחשש שלי שמשרד הבריאות לא ישתתף בתשלום בטענה שיש לו חסכונות - וכך הכל ייגמר לו. זו הסיבה שברצוני לשמור בצד כספים שכביכול שלי.

    • שותף - אפוטרופוס
      עו"ד אבי זילברפלד | 24/04/2022 12:11

      שלום רב,

      לא ניתן להשיב בכן/לא טרם בירור כל הפרטים. מציע שתפנה לייעוץ בנושא טרם כל פעולה.

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il