חברת ביטוח בדרישה ליורשים: " החזירו כספים ששילמנו למנוח"

  • החזר על תשלום יתר של אדם שנפטר
    חן | 12/04/2022 11:55

    שלום,

    אבא של חבר נפטר לפני כשנתיים וחצי. בעודו בחיים, קיבל קיצבה בגלל שהיה סיעודי, עכשיו חברת הביטוח דורשת במכתב רשמי מהיורשים את הסכום חזרה בטענה ששולם תשלום יתר. חשבון המנוח סגור כמובן - אי לכך אין איך לבדוק או לחשב את הדרישה.

    האם היורשים מחויבים להחזיר את הכסף? האם בדיקה שכזו אם הוחזר סכום מדויק לא אמור להתבצע כמה שיותר קרוב למועד הפטירה?

    תודה.

    • חברת ביטוח בדרישה ליורשים: " החזירו כספים ששילמנו למנוח"
      עו"ד מיטל ירון | 15/04/2022 07:49

      בוקר טוב,

      משתתפת בצערו של חברך.

      חברת הביטוח ששילמה ביתר היא זו שצריכה להמציא את הנתונים לתשלום היתר ועליה מוטל נטל ההוכחה והראיה. למרות שהחשבון סגור ניתן לבקש נתונים מהבנק באמצעות צו ירושה/צו קיום צוואה.

      מעבר לכך, מבוטח(והיורשים שבאים בנעליו) לא חב אוטומטית להחזר תשלום ביתר ששולם על ידי חברת הביטוח. יש לדעת את מקור הסיבה שגרמה לתשלום ביתר, למשל האם טעות או הטעיה? והאם המבוטח.

      (במקרה זה המנוח) פעל בתום לב ואף שינה את מצבו לרעה והסתמך על התשלום. נשאלת גם שאלה האם יורשיו אמורים לשאת בחוב שנוצר בגין תשלום ביתר כאשר חברת הביטוח מעלה טענה זו לראשונה לאחר פטירתו. יתכן שעולות כאן שאלות נוספות מכח דיני הירושה.

      חג שמח.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב
      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law