מדוע אני יכול לראות על עצמי רישום שנמחק?

  • התייישן ונמחק
    דני | 12/04/2022 00:22

    רשום לי   ברישום פלילי בדפים התיישן ונמחק מה  זה? ולמה זה עדיין מופיע   זה תיק מ2003

    • מדוע אני יכול לראות על עצמי רישום שנמחק?
      עו"ד אמיר מורשתי | 19/05/2022 12:59

      דני יקר, המושג רישום שנמחק הוא מושג קצת מטעה- שכן הוא נמחק מהזכות של גורמים שונים לקבלו אך עדיין ישנם מספר גורמים מצומצם שזכאים לקבלו  בהתאם לסעיף 16. (א) לחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים : " משעברו עשר שנים מתום תקופת ההתיישנות (להלן - תקופת המחיקה), יראו את ההרשעה כהרשעה שנמחקה ולא יימסר מידע עליה אלא לגופים המנויים בפרטים (ב) עד (ה) לתוספת הראשונה וליועץ המשפטי לממשלה...." מקוה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי