תביעה בגין תקיפה של קטין

  • מה ניתן לתבוע בגין המקרה הבא
    מיטל | 09/04/2022 14:35

    קרוב משפחתי בן ה 13 בין היתר הותקף בדרך חזרה הביתה מבית הספר  ע"י חבריו בני גילו פיזית ורגשית. יש סרטון של התקיפה.

    1. מה המסגרת בה ניתן לתבוע הוצאות טיפולים ,נזקים ופיצוי בגין התקיפה ?

    2. ומה ניתן לתבוע? האם ניתן החזר הוצאות לטיפול פסיכולוגי? החזר הוצאות לקורס לוחמה שהילד יקח, פיצוי בגין נזק נפשי, ופיצוי עקב עצם התקיפה ועוגמת נפש? מה ניתן

    תודה רבה

    • תביעה בגין תקיפה של קטין
      עו"ד גיל קראוס | 10/04/2022 15:01

      שלום רב,

      במידה ומדובר בתקיפת קטין, ניתן להגיש תביעה לפיצוי נגד הגורמים המעורבים ובהנחה שמדובר בקטינים - אז באמצעות הוריהם.

      מבחינת מה שניתן לתבוע, זה משתנה ממקרה למקרה בהתאם נזק, אבל וודאי שאפשר לתבוע הוצאות רפואיות, הוצאות אחרות שקשורות לאירוע וכאב וסבל / עגמת נפש. אם מדובר בתקיפה שהותירה נזק לצמיתות, אפשר לתבוע גם ראשי נזק נוספים כמו הפסדי השתכרות אפשריים בעתיד, הוצאות בעתיד וכו'.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il