צו למניעת הטרדה מאיימת כלפי קטין

  • צו מניעת הטרדה מאיימת ותביעת כיסוי הוצאות טיפול
    עזית | 07/04/2022 07:58

    קרוב משפחתי כמעט בן 13, חברו לכיתה בן 13 התעלל בו בצורות שונות פיזית במכות ונפשית.

    1. ככל שנגיש בקשה לצו הגנה ולמניעת הטרדה מאיימת האם כחלק מכך ביהמ"ש יכול  להחליט כי המתעלל לא ילמד בכיתה של קרוב משפחתי לתק' הצו או בכלל.

    איך הצו להרחקתו מבן משפחתי יהיה אפקטיבי אם הם לומדים באותה כיתה?

    ומה ניתן לבקש כדי שהמתעלל יורחק גם מהכיתה?

    2. באיזה הליך ניתן לתבוע מהמתעלל שישלם הוצאות לטיפול פסיכולוגי לקרוב משפחתי? והאם ניתן לדרוש זאת במסגרת הצו למניעת הטרדה מאיימת או צו הגנה?

    3. האם ניתן לתבוע פיצוי כספי כלשהו מהמתעלל למשל בגין עוגמת נפש. איזה פיצוי כספי ניתן לדרוש ובאיזה מסגרת של הליך?

    תודה רבה

    • צו למניעת הטרדה מאיימת כלפי קטין
      עו"ד אמיר מורשתי | 07/04/2022 11:58

      עזית יקרה, אמנם חוק למניעת הטרדה מאיימת חל גם על קטינים אבל לא נראה לי שבפרקטיקה תוכלי לקבל צו כאמור מבית משפט השלום ( אלא אם מתנהל הליך נזקקות כנגד הקטין הפוגע בבית משפט לנוער - מה שכנראה לא סביר במקרה שאת מתארת ). כפי שציינתי בנוגע לשאלתך הקודמת, ניתן להגיש תלונה במשטרה כנגד קטין בן 13 ( כי גיל האחריות הפלילית הוא 12 ) והגם שדי ברור שלא ימהרו להגיש כתב אישום כנגד קטין בגיל כזה בנסיבות המקרה, הדבר יכול להוביל להתערבות חוקרי נוער בנושא ( ולעיתים אפילו טלפון מקצין נוער המזהיר מפני פתיחת תיק יכול לעזור ) . בנוסף, כדאי לפנות למנהלת בית הספר ולמפקחת הרלוונטית מטעם משרד החינוך.  לעניין נושא של פיצויים כספיים, יש להפנות השאלה לפורום דיני נזיקין. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי