האם ניתן לערער על החלטת רשמת בית המשפט העליון?

  • מועדים והליכים.
    החלטה של רשמת בימ"ש עליון | 06/04/2022 11:14

    הגשתי ערעור לבימ"ש מחוזי על החלטה של המפקחת על בתים משותפים, וזה נמחק בטענה שהיה עלי להגיש בקשת רשות ערעור. הגשתי בקשת רשות ערעור לבימ"ש עליון מאחר שחוק המקרקעין קובע שיש להגיש ערעור על כל סוג החלטה של המפקחת ( מצאתי פס"ד בעליון על כך ). לבר"ע בעליון הוספתי בקשה להארכת מועד, בה הצהרתי על מועד קבלת פסה"ד בכתובת מגורי שנרשמה על גבי הבר"ע והערעור למחוזי. . בתגובה, ב"כ הצד השני המציא לרשמת אשור מסירה מטעם שליח של חברת שליחויות, שהצהיר, שמסר לי את פסה"ד בכתובת אחרת לפני המועד עליו הצהרתי. רשמת בימ"ש עליון לא ביקשה ממני תגובה, ונתנה החלטה שקיבלתי את פסה"ד לפני המועד עליו הצהרתי, בכפוף לאשור המסירה הנ"ל, ומחקה את הבר"ע. בהנחה שהיא טעתה בכך שלא ביקשה ממני תגובה, והכתובת שגויה, אני מבקש להגיש ערעור על החלטתה, ולצרף פרוטוקול אצל המפקחת על פיו ב"כ הצד השני ידע את כתובתי לפני תאריך המסירה עליו הצהיר השליח. נא לומר לי, ראשית, אם הרשמת שגתה בכך שלא ביקשה ממני תגובה לפני שהחליטה, שנית, אם אפשר להכניס עוד ראיות בשלב הערעור עליה, שלישית, אם יש להגיש על החלטתה ערעור או בקשת רשות ערעור בעליון, רביעית, כמה זמן עומד לרשותי, מאיזה מועד יש למנות אותו, ואם זה יוגש לשופט אחד.

    • האם ניתן לערער על החלטת רשמת בית המשפט העליון?
      עו"ד אלי מור | 21/04/2022 08:59

      שלום רב

      לדעתי, הבמקרה שלך דורש בחינה מקצועית ולא במסגרת הפורום.

      לדבריך, רשמת בית המשפט העליון דחתה את בקשתך להארכת מועד להגשת ערעור. יש לבחון באם ניתן בכלל לערער על החלטת רשמת בית המשפט העליון בכלל ובמקרה מעין זה בפרט.

      יתכן וניתן להגיש בקשה לעיון חוזר בהחלטה ולבקש לאפשר לך תגובה. בכל מקרה, אני מציע לקבל יעוץ משפטי מפורט ולא במסגרת שאלה בפורום.

      בהצלחה

      בברכה,

      אלי מור, עו"ד
      מנהל פורום בתי משפט
      פארק אולימפיה, מוטה גור 9, קומה 4, פ"ת

      טלפון: 03-6959990, מייל: eli@mor-lawyers.co.il