לימודים בזום

  • יש התכנות לתביעה ייצוגית נגד האוניברסיטה?
    סטודנט | 03/04/2022 17:26

    שלום לכולם. אנו קבוצת סטודנטים מממוסד אקדמי בארץ. נרשמנו בחודש יולי 2021 לשנת השלמה בחשבונאות. יש לציין כי השנה לא בשכר אוניברסיטאי ועלותה 22 אלף ש"ח ובסופה ניגשים למבחני מועצה ביולי 2022. בטופס ההרשמה שחתמנו עליו רשומים הקורסים הנלמדים וימי ושעות לימודם (לימודים פרונטליים בהיקף של למעלה מ20 שעות בשבוע הפרוסים על פני יומיים ובנוסף שיעור שאלות בזום בשישי). ואלו הן ההתחייבויות שהאוניברסיטה לא מילאה.

    1) רשום על הטופס כי יתקיים זום שאלות בכל יום שישי החל מהשעה 9:00 דבר אשר לא קרה בפועל

    2) הופסקו הלימודים בגלל נגיף האומיקרון (הופסקו למעט מפגש לשאלות ותשובות בזום פעם בשבוע כלומר לא עברו ללמד את אותן מספר שעות בזום אלה פשוט הפסיקו ללמד ועברנו ללימוד עצמי עם הקלטות שעלו בתחילת השנה שהובטחו גם ככה בטופס ההרשמה)

    3) גם כשחזר המוסד ללמד פרונטלית אותנו לא החזירו ללימוד ולא ציינו זאת פשוט התעלמו מזה ששאר הסטודנטים חזרו לספסל הלימודים והמשכנו באותה מתכונת של שיעור שאלות פעם בשבוע בזום. כלומר בכלל לא דרכנו באוניברסיטה מחודש דצמבר כי היה עוד לפני האומיקרון תקופת מבחנים. אנחנו סיימנו כבר את הסמסטר המיוחד כי זה לא שנה לפי הלוז של האוניברסיטה שנגמר בחודש מרץ ולא למדנו אפילו יום אחד בקמפוס או לימוד בזום מחודש נובמבר .

    יש לציין ששנת השלמה היא קשה סזיפית ויקרה ולכן היה מוטל על האוניברסיטה לעזור לנו בכל דרך שכן נראה שהם פשוט תפסו טרמפ על הקורונה ובחרו לא ללמד אותנו בכלל.

    יש להבין שאם מצב זה היה נודע לנו לפני היינו יכולים פשוט לגשת עצמאית למבחני המועצה ולחסוך עשרות אלפי שקלים. כמו כן אפילו את תקני החשבונאות שילמנו בנפרד ולבד ככה שכל התשלום לאוניברסיטה היה עבור הלימוד בה.

    לסיום יש לזכור שיש סטודנטים שבגלל שזוהי שנה קשה אף והלימודים היו אמורים להיות פרונטליים שפרוסים על פני יומיים מלאים בחרו לשכור דירה בסביבה או במעונות ובפועל למדנו באוניברסיטה במשך חודש וחצי בלבד בתחילת השנה ואם הדבר היה נודע להם לא היו שוכרים דירה כלל.

    האם יש היתכנות?

    • לימודים בזום
      עו"ד חיים פינץ | 09/05/2022 00:17

      שלום סטודנט יקר,

      מכיון שאתם מעין יחידה של אנשים שניתן לאתר אותם בקלות, המסלול המתאים לעניינכם הוא תביעה קבוצתית (אישית אבל ביחד) ולא ייצוגית. לגבי סיכויי ההצלחה של התביעה – יש לבחון את הדברים לעומקם לפני שאוכל להעריך. מוזמן ליצור קשר.

      בברכה,

      חיים פינץ, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      מגדל ב.ס.ר 4, רחוב מצדה 7, בני-ברק
      טל': 03-6777899; מייל: haim@hflaw.co.il