משיכת כספי נפטר מקרן הפנסיה

  • קרן פנסיה בחברת ביטוח
    נינה | 23/03/2022 17:11

    לאחי המנוח היתה קרן פנסיה שאליה הופקדו כספים.

    כשפנינו לחברת הביטוח כלל שבה התנהלה ביקשנו למשוך את הכספים עפ"י צו ירושה שאנוכי המוטבת היחידה. נמסר לנו בזמנו כי הסכום בקופה הינו יותר מ-1200 ש"ח.

    עת עתה קיבלנו כ-2000 ש"ח שהופקדו בחשבוני למרות שהובהר לנו כי הסכום שבקופה גדול בהרבה.

    פניותינו לחברת הביטוח נענו ב-זה רק הסכומים שמגיעים לנו עקב שינויים במהלך השנים (הקופה נפתחה לפני קרוב ל-30 שנה)

    האם ניתן לבדוק שוב האם הדברים נכונים וכיצד?

    • משיכת כספי נפטר מקרן הפנסיה
      עו"ד מיטל ירון | 27/03/2022 08:01

      בוקר טוב

      על מנת להשיב לשאלתך יש לבדוק את תקנון קרן הפנסיה הרלבנטי ואת הדו״חות השנתיים וההפקדות. כמו כן, יש לבדוק האם המנוח היה עמית פעיל במועד הפטירה.

      מאחר שאחיך ואת אינם נחשבים לשארי המנוח, ייתכן שמדובר בכספי פיצויים להם זכאים המוטבים שנקבעו ובהעדר קביעה כזו - היורשים.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law