הפרה על ידי מעצב

  • זכויות יוצרים
    דוד | 23/03/2022 15:32

    שלום,

    אבקש לברר לגבי זכויות יוצרים על גופנים (פונטים),

    כתבתי ספר, נתתי לגרפיקאי שיעצב ויעמד אותו כראוי, הפצתי את הספר בחנויות הספרים וכן בקובץ PDF דיגיטלי,

    במידה והגרפיקאי עשה שימוש בפונטים ללא שיש לו רשיון שימוש בהם, האם ניתן לתבוע אותי כמחבר הספר? או רק את הגרפיקאי שכן הוא נתן לי קובץ פידיאף סגור ומעוצב?

    תודה רבה

    • הפרה על ידי מעצב
      עו"ד אפי אהרונוב | 05/04/2022 17:01

      שלום רב,

      ככלל, אתה עשוי להיחשב לאחראי גם אם נעשתה הפרה על ידי משתמש חופשי שנשכר על ידך. אמנם בסעיף 28ב לחוק נקבע כי "שימוש בגופן בהקלדה, בעיבוד תמלילים, בסדר דפוס, בדפוס או בהדפסה, וכן החזקת מוצר לשם שימוש כאמור - מותרים, אף אם נעשו תוך שימוש בתוכנת מחשב או במוצר אחר שמפר את הזכות בגופן" ואולם לטעמי אין בכך בכדי לכסות את המזמין, בנסיבות שתיארת.

      יחד עם זאת חשוב לעשות שימוש בכלים משפטיים - כדוגמת כלים חוזיים - בהתקשרות עם המעצב, ולו בכדי להפחית את הסיכון, ככל שניתן.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il