אני סובל מרעש שנובע מזגן השייך לשכן שלא משתף פעולה

  • רעש מזגן
    ארז | 21/03/2022 21:59

    שלום רב,

    אני גר בבניין ובקומה מעליי מותקן מנוע מזגן במסתור כביסה שכאשר הדייר בדירה מפעיל אותו זה נשמע ומרגיש כאילו יש לי גנרטור בחדר שינה. פניתי בעבר לבעלי הדירה והוא טען שהמזגן באחריות להזמין טכנאי מטעם החברה שטען שהמזגן תקין. הרעש ממשיך ואנחנו פה סובלים בעל הדירה מבחינתו הכל תקין.

    השאלה שלי מה ניתן לעשות אם בעל הדירה לא משתף פעולה? הבנתי שצריך להזמין בודק רעש אבל הבעיה שהמזגן מופעל בשעות לא קבועות.

    תודה מראש

    • אני סובל מרעש שנובע מזגן השייך לשכן שלא משתף פעולה
      עו"ד עדי רחמים | 30/03/2022 12:56

      שלום.

      בהתאם לתיאורך נדרש לבחון האם הרעש עולה לכדי רעש חזק ובלתי סביר המאפשר הגשת תביעה לפיצויים בגין מטרד רעש או מטרד ליחיד.

      בתי המשפט עורכים איזון בין זכויות הפרט לעשות שימוש סביר במקרקעין שלו לבין חומרת המטרד ופגיעתו, בין היתר היות הרעש חזק ובלתי סביר .

      ככל והשכן אינו משתף פעולה עם בקשתך לבדוק את עוצמת הרעש וחריגותו על ידי בודק מוסמך, ניתן לנסות פניה רשמית מעורך דין טרם נקיטת הליכים משפטיים וכן לערכאות משפטיות בתביעה אזרחית.

      ממליצה לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני על מנת לבחון את נסיבות המקרה.

      בהצלחה,

      בברכה,

      עדי רחמים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני נזיקין

      המכבים 22א, הוד השרון
      טלפון נייד: 050-6679988 ; מייל: adirahamim.law@gmail.com