האם ניתן להשתמש בכרטיס אשראי במהלך הליך פשיטת רגל?

  • נאמר לי שאני יכול להישתמש בכרטיס אשראי שיש לי עד ש
    יקיר | 14/03/2022 17:59

    שלום רבב הגשתי חדלות פרעון וקיבלתי את הצו בינואר נאמר לי שיש הגבלות לגבי כרטיס אשראי אני לא יכול ומה שיש לי עים זה משמש אותי למשיכת מזומן ואין כרטיס אחר אז אני יכול להישתמש שאלתי את עורכת הדין שנתנו לי מהסיוע הסברתי לה שהכרטיס שאמרו שאני כן יכול להישתמש עוד לא הגיע עליי ויכול לקחת כמה חודשים אז אמרה שזה בסדר עים זה בסדר שאני משתמש בכרטיס אשראי דיוחתי כבר לממונה שהכרטיס שיש לי ונתתי גם את הספרות אחרונות ואמרתי שזה היחיד שהשתמש ולא אמרה כלום אני דיי חדש בתהליך זה ואין לי מושג בחדלות פרעון שאלתי הכול אבל יש דברים שלא הבנתי והשמח לעצה שלכם

    • האם ניתן להשתמש בכרטיס אשראי במהלך הליך פשיטת רגל?
      עו"ד נילי רובינוב | 30/03/2022 10:59

      שלום וברכה,

      ככלל אסור לאדם שנמצא בהליך חדלות פירעון (פשיטת רגל) לעשות שימוש בכרטיס אשראי שכן מדובר ביצירת חובות חדשים.

      בעניינך, ככל והממונה/המנהל המיוחד אישר את השימוש אזי יש לבחון את העניין ולוודא אישורו בכתב לכך.

      אין האמור לעיל מהווה ייעוץ משפטי מחייב.

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטות רגל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com