הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

תהליך של פיצול מגרש מנחלה

  • בית שלישי בפרצלציה
    חביבה | 13/03/2022 08:05

    היי ,שאלה כללית,איך כדאי להתחיל הליך של בית שלישי בנחלה בפרצלציה,? כלומר נראה שזה הליך ארוך עם המון סעיפים ומעקפים,האם זה כל מש"ק לגופו? או שיש נהלים אחדים בעניין? הייתי גם רוצה לדעת מה המצבים בהם ניתן לחסוך עלויות?

    ושאלה אחרונה ,מיכון שאני צריכה להערך מראש לתשלומים ולראות אם אפשרי לי כלכלית,איך ניתן לדעת כמה עליי לשלם למינהל ,/ כמה עולה מול המנהל מר של בנייה?

    תודה רבה!

    • תהליך של פיצול מגרש מנחלה
      עו"ד יעל פרי | 16/03/2022 10:32

      חביבה שלום,

      הליך פיצול מגרש מנחלה מופיע בפרק משנה 2.8 לקובץ החלטות מועצת מקרקעי ישראל.

      ההוראות הן כלליות לכל הנחלות בכל המושבים אך יישום ההחלטה משתנה בין נחלה לנחלה.

      ניתן לבחון את חסכון העלויות והערכות למלוא התשלומים הנדרשים לאחר בחינת הנחלה עצמה, מצבה, המבנים הבנויים עליה ועוד

      אני מציעה כי תפני לייעוץ משפטי פרטני במסגרתו תוכלי להציג את מלוא המידע על הנחלה ולקבל מענה ספציפי לפנייתך

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות
      מגדלי עזריאלי, ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il