אובדן הכנסות בפוליסת ביטוח בית עסק

  • סעיף אובדן הכנסות בפוליסת עסק
    אנונימי | 06/03/2022 23:39

    שלום,

    בפוליסת עסק נרכש סעיף אובדן הכנסות. הסעיף קובע פיצוי יומי ומגבלת ימים. נניח לצורך הדוגמה שהסעיף קובע פיצוי של 100 ש"ח ליום עד 60 יום. אירע אירוע ביטוחי שבעקבותיו העסק נסגר. העסק הכניס (לפי דוחות קודמים) 50 ש"ח ליום. שאלתי היא לפי איזה סכום תשלם חברת הביטוח למבוטח? האם לפי הסכום הנקוב בפוליסה - 100 ש"ח או לפי אובדן ההכנסה בפועל שהיא 50 ש"ח. או ברמה המשפטית: האם אובדן הכנסות הוא פיצוי מוסכם בין מבטח למבוטח כאשר בפוליסה נקוב סכום מדויק (לא גבול כיסוי אלא סכום מדויק) או שמא סעיף הדרוש הוכחה?

    מצד אחד- בפוליסה נרשם סכום מדויק ולא גבול כיסוי, מצד שני כלל ידוע הוא שלא ניתן להתעשר מאירוע ביטוחי.

    תודה!

    • אובדן הכנסות בפוליסת ביטוח בית עסק
      עו"ד גיל קראוס | 07/03/2022 16:03

      שלום רב,

      עד כמה שאני זוכר, בכיסוי של אובדן הכנסות יש צורך באימות של רואה חשבון לגבי הכנסות בית העסק בחודשים שקדמו לאירוע וזהו תנאי לתשלום בפועל.

      אם אין שום דרישה או הגבלה בפוליסה הספציפית שלגביה אתה שואל, אז לכאורה יש מקום לטענה כי יש לשלם את הרכיב בכל מקרה.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il