תביעה נזיקית בגין פגיעה מינית

  • לאה
    שאלה | 06/03/2022 10:31

    שלום!

    נפגעתי בעבירת מין מפיזיותרפיסט פרטי. פרקליטות המדינה סגרה את התיק כי כפי שהם טוענים אין מספיק ראיות.

    מה הסיכוי לזכות בתביעה אזרחית? עורך דין שהייתי איתו בקשר ושהוא השתדל לעזור לי בהגשת כתב אישום אמר לי שללא כתב אישום זה מאוד מסובך.

    מה התהליך וכמה זמן זה יכול להמשך?

    תודה,

    לאה

    • תביעה נזיקית בגין פגיעה מינית
      עו"ד גיל קראוס | 07/03/2022 15:27

      שלום רב,

      אמנם בהליך האזרחי מידת ההוכחה הדרושה היא פחותה מההליך הפלילי, אבל כפי שציינת אכן ללא הרשעה פלילית יהיה מאוד לא פשוט להוכיח את הדברים.

      זה עדיין אפשרי, אם יש הוכחות / עדים / ראיות לביצוע המעשה, ואם זה משהו שנעשה בתוך החדר, יהיה כאמור מאוד קשה להוכיח וסגירת התיק הפלילי מקשה עוד יותר.

      עדיין אם בית המשפט יתן אמון בעדות שלך, אפשר ותביעה כזו תתקבל בכל זאת.

      לעניין הזמן, זה יכול להיות סיפור ארוך. אם זה מגיע עד פסק דין ולא נעצר באמצע בפשרה או הסכמה אחרת, זה יכול לקחת גם כמה שנים.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il