האם התכתבות אישית מהווה לשון הרע?

  • לשון הרע או הבעת דעה פוגענית ומעליבה
    אלמוני | 23/02/2022 11:53

    אני עובד כמעצב גרפי שכיר בסטודיו. אחד הלקוחות שאני נותן לו שירות גרפי כבר שנים רבות, הזמין עבודה גרפית כלשהי. לאחר שליחת סקיצה אותה הוא ביקש לשנות למשהו אחר (הכל בהתכתבות דרך דוא״ל), פניתי ועדכנתי על כך את המעסיק שלי. המעסיק ענה לי שהוא יחשוב על משהו אבל לא באותו רגע. הלקוח, אותו עדכנתי על כך, ענה לי בדוא״ל את התשובה הבאה: ״הבנתי כבר מזמן שלא בא לך על הפוסטים האלו ... סתם כאב ראש״. אני מאוד נפגעתי מתגובתו זו. היא כ״כ רחוקה מהאמת מאחר ואני יכול להציג התכתבויות רבות על עבודות שעיצבתי לו בעבר וזכו לביקורות חיוביות מאוד ולתשבוחות גם כן. פניתי על זה למעסיק שלי שטרם התייחס לכך. כיצד עלי להגיב ללקוח כזה (שאגב ביטל את ההזמנה בשל כך). האם אני יכול לתבוע אותו על ביזוי או השפלה או פגיעה במשלוח ידי? האם יש כאן מקום לתביעה בתביעות קטנות? איך להגיב? תודה

    • האם התכתבות אישית מהווה לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 04/03/2022 19:04

      שלום רב,

      כעיקרון, ככל שההתכתבות של הלקוח נשלחה רק למייל האישי שלך ללא כיתוב אנשים אחרים, כי אז אין כאן פרסום לשון הרע.

      ניתן לטעון כי התכתבות איתך חייבת להיות מוצגת למעסיק בהיותך שכיר, אבל עדיין נראה כי תוכן ההתכתבות לא ככזו העולה לכדי לשון הרע.

      לתשומת ליבך כי נראה שהלקוח מביע את הרגשתו ודעתו האישית בהתאם להתכתבויות שלך עימו.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il