אי גילוי פרטים מהותיים במכירת רכב

  • יש כאן עבירה על חוק גילוי נאות?
    יובל | 20/02/2022 13:07

    לפני 3 חודשים קניתי סקודה ייטי 2014 מיד ראשונה 150.000 ק'מ.

    נתגלתה בעיית מנוע בעקבות נורה אדומה מהבהבת של שמן.

    מסתבר ע'פ מהנדס במוסך סקודה, שחד משמעית, לא הייתה שום דרך לגלות בעיה כזו בבדיקת מכון לפני הקניה.

    עוד הוא אמר שנזק כזה נגרם רק מסיבה אחת:

    שברכב לא החליפו כראוי, לא בזמן ולא ע'י שימוש נכון לא במסננים ולא בשמנים הנכונים.

    (כתוצאה מכך נוצר זפת שמתקשה נוצר נזק ל: קסוות , גל ארכובה ,טלטלים.)

    הוא גם מסר לי שע'פ ההיסטוריה במחשב, הרכב הפסיק להגיע למוסך סקודה כבר ב 2017 ב 45.000 ק'מ.

    במוסך שלי, גילו שמישהו פתח והתעסק שם. לפי הסיליקון שהיה מרוח שם.

    בבדיקה מקיפה יותר שערכתי בשני מוסכים אחרים, עם ניסיון בדגמי סקודה, התברר שישנה בעיה במנוע ויש להחליפו.

    בטופס העברת הבעלות מצוינים שני שמות "תוי סחר" ללא שם הבעלים המופיעים ברישיון.

    השאלה האם יש לגיטימציה לתבוע על סמך החוק לגילוי נאות?

    את מי? את תוי הסחר או את בעלת רשיון הרכב הקודמת

    נראה שביני לבין היד הראשונה יש לפחות 2-3 אנשים...

    תודה מראש

    • אי גילוי פרטים מהותיים במכירת רכב
      עו"ד גיל קראוס | 20/02/2022 18:43

      ערב טוב,

      ככל והוסתרו פרטים מהותיים, אפשר לתבוע את מי שמכר לך את הרכב.

      העובדה שהיו עוד "ידיים", היא וודאי פרט מהותי שיש לה משמעות מבחינת מחיר הרכב. אם יש פרטים נוספים שהוסתרו אז אפשר לתבוע גם בגינם.

      יחד עם זאת, תצטרך להוכיח (אולי באמצעות חוות דעת מומחה) שמדובר בכשלים מכניים לא מקריים ולא סבירים.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il