המשך לשאלה - בקשות לאחר הגשת כתב הגנה

  • צריך בקשה?
    שמעון שמעון | 10/02/2022 12:34

    שלום. זו שאלה שקשורה לשאלות הקודמות שלי.

    אני הגשתי כתב תביעה על חלוקת רכוש נגד גרושתי. גרושתי הגישה כתב הגנה. השופט אמר שיש 15 יום להגיש בקשות.
    בכתב ההגנה יש שקרים שניתן להוכיח עם הוכחות שנמצאות ברשותי.

    ניסיתי להגיש שתי בקשות:
    1. בקשה לתחקר את הנתבעת אודות השקרים ולהציג ההוכחות נגדה
    2. בקשה להגיב בדיון לכתב הגנה כי יש לי ראיות ששוללות את הטענות הנגדיות שהיא כתבה.

    אבל! הבקשות עולות מאות שקלים.

    אם הולך להיות דיון שבו אוכל ללהגיב, לתחקר, ולהציג הוכחות, אז חבל על הכסף!
    אבל אם בלי להגיב בקשה לא אוכל לעשות הנ"ל, זה מחליש את התביעה שלי.

    האם צריך להגיש את בקשות או שאין להם צורך? האם צפוי להיות דיון שבו אוכל לעשות את הנ"ל בלי להגיש בקשה עכשיו?

    • המשך לשאלה - בקשות לאחר הגשת כתב הגנה
      עו"ד אורית אוחנה | 13/02/2022 17:43

      שלום שמעון,

      כתב תשובה לכתב הגנה ניתן להגיש רק לאחר בקשת אישור מביהמ"ש. אם לא ביקשת אישור, אז המתן לדיון. בדיון תוכל לטעון את טענותיך והשופט יחליט כיצד ההליך ממשיך. בדרך כלל, יש דיוני הוכחות שם ניתן לתחקר את הצדדים.

      בהצלחה,

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com