הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

החמרת מצב כתפיים ו"איבר זוג"

  • החמרה בכתף שמאל..
    דניאל.. | 05/02/2022 18:33

    היי שלום רב לכם. שבוע טוב ובשורות טובות..

    אני מוכר על כתף שמאל 1 אחוז לצמיתות על כאביים ללא מגבלה תפקודית משנת 2011.. ללא קרע ללא מגבלה וכו..לא בוצע m.r.i  בצבא ולא לפני הצבא.. ולא היתה חבלה בכתף כלל בשמאל בזמן השירות..

    15 אחוז על כתף ימין פריקה קלה בצבא..מגבלה וכו..ועל קרע בלברום וכו  בוצאm.r.iרק על כתף ימין בזמן הצבא

    בשנה אחרונה חלה הדרדרות והחמרה ..במצבה של כתף שמאל...

    נשלחתי לאורטופד כתף מומחה מנתח.מיד שלח אותי לעשות m.r.i.. התגלה קרע בלברום. נזק gladמשמעותי וברור ונזק הייל זקס עדין

    התרשם ממגבלות בתנועה עד גובה שכמה

    סימן חרדה +

    אי יציבות כתף. +טוען ל15 אחוז..המוחמה..

    השאלה שלי לפורום פה האם שמגישים החמרה ולועדות משרד הביטחון לאחר כמעט 11 שנה

    חייב לקשור קשר סיבתי..כלומר להוכיח ולהסביר איך מ1 אחוז זה הגיע להחמרה של היום הנ"ל?

    ואיך זה קשור לנכות המוכרת ? או לשירות?

    או כלל לא צריך להוכיח קשר סיבתי? וזה אוטומטי על חשבון שירות ..

    מנסיונכם איך עובד הדבר הזה של הקשר הסיבתי..

    ?? תודה רבה מראש

    • החמרת מצב כתפיים ו"איבר זוג"
      עו"ד רונן לפיד | 13/02/2022 14:13

      דניאל שלום רב,

      במשה"בט יש עניין של החמרת מצב. אתה תמיד יכול להגיש החמרת מצב על נכות מוכרת.

      ככל שאיבר שני נפגע - ישנה הכרה באיבר שני למי שמוכר 15% ומעלה

      בעניינך תגיש החמרת מצב

      לוקח כ-3 חודשים ככל שתקדים לשלוח להגיע לוועדה מחוזית

      בברכה,

      רונן לפיד, עו"ד
      מנהל פורום נכי צה"ל ומשרד הביטחון

      טלפון: 04-6983391 ; מייל: lapidr66@gmail.com