בקשה לשלום בית בבית הדין הרבני

  • גירושין בהסכמה כאשר צד אחד לא מעוניין
    ע | 05/02/2022 13:10

     שלום, אנחנו ממתינים לדיון על גירושין בהסכמה. למרות זאת אינני מעוניין להתגרש. כיצד עלי להתנהל בדיון כדי לעודד קיום דיון משמעותי ובחינת המקרה על ידי בית הדין ?

    • בקשה לשלום בית בבית הדין הרבני
      עו"ד אורית אוחנה | 07/02/2022 14:11

      שלום ע,

      אם אינך מעוניין להתגרש, עלייך לומר זאת בבית הדין הרבני ולדרוש ניסיון לשלום בית. כמובן שתצטרך לנמק את בקשתך ולשכנע את ביה"ד כי אכן ראוי להעניק לכם ניסיון לשלום בית. עלייך לדעת כי אם אין הסכמה לגירושין, אז בן הזוג אשר מעוניין להתגרש צריך להציג עילות לגירושין ועל כן, במידה ואשתך תתעקש על הגירושין, היא תצטרך לשכנע את ביה"ד באמצעות העילות שתציג.

      בשורות טובות,

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com

      • תודה, גם אם חתמנו על טופס גירושין בהסכמה ?
        ע | 07/02/2022 17:08

        חתמנו על טופס גירושין בהסכמה, אנחנו ללא ילדים ונשואים כשנה וחצי.

        איני מעוניין לדרוש ״בכוח״. עדיין אם אומר בדיון שנקבע לגירושין בהסכמה שאני לא מעוניין בית הדין ידון בכך ? או שהמגמה היא לאשר בלי לשאול שאלות ?

        • הבהרה לשאלתי
          ע | 07/02/2022 18:43

          אנסה ברשותך לנסח יותר בבהירות את השאלה:

          חתמנו על בקשה לגירושין בהסכמה ונקבע דיון.

          בדיון בכוונתי לומר שלמרות שחתמתי אני מעוניין שלא נתגרש, אך חתמתי כי אני לא מעוניין לדרוש בכוח.

          בהינתן הנ"ל, ובהיעדר עילה משמעותית לגירושין, איך צפוי לפעול בית הדין הרבני ?

          • הסכמה להתגרש לפני אישורה בערכאה משפטית אינה מחייבת
            עו"ד אורית אוחנה | 13/02/2022 17:11

            שלום ע',

            כל עוד לא חתמת על הסכם גירושין אשר אושר בבימ"ש או בבי"ד רבני, אתה יכול לחזור בך מהסכמתך להתגרש.

            בברכה,

            אורית אוחנה, עו"ד
            מנהלת פורום דיני משפחה

            רחוב ארז 18, הסוללים
            טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com