חישוב פרמיית ביטוח במקרה של מחלה

  • קביעת תשלום לפי מצב רפואי
    דרור | 28/01/2022 03:38

    לעו"ד שלום רב

    תודה על הפורום והאפשרות לפניה.

    במסגרת בקשה לאישור קבלת הלוואה מהבנק. התהליך כלל דרישה ממני להגיש ולהציג עדכון  על מצבי הבריאותי / הרפואי וכך פעלתי .

    הפקידה שמטפלת בתיק העלתה תהיות :

    איך יכול להיות שאני חולה / סובל ממחלה ממאירה שהיא צורה סרטנית כרונית צמיתה. במצב רמת פעילות איטית וזוחלנית . (אשרתי ודברנו בפתיחות)

    לדבריה- או שיש מחלת סרטן או שאין עם יש מטפלים ומבריאים או מתים בדיוק כמו שאין חצי הריון.

    השבתי, שאני לא בחרתי במחלה שנקראת לימפומה של העור מסוג-T שהיא צורה של סרטן של מערכת הלימפה המתבטא בשגשוג של לימפוציטים מסוג T  אשר איבדו את מנגנון הבקרה התקין והמחלה מתקדמת באיטיות וכאשר מטפלים היא מדוכאת ונשמרת ברמת ממאירות נמוכה בעור ולא מתפרצת לתוך פנים הגוף -ובדיוק לשם כך יש חשיבות למכתב מעודכן המאשר את מצבי ומעמדי.

    לעו"ד. האם חברת הביטוח באמת מתחשבת ברמת הממאירות ובשלב שאני נמצא לפי בדיקה וקביעת הרופא המטפל או שלמעשה אין דרגות ורמות חומרה ואני משלם חלילה בדיוק כמו חולה גרורתי סופני ?

    *האם יש דרך לבדוק ו/או לקבל פרטי החישוב לתשלום המשקף את מצבי הרפואי /בריאותי עליו נשענת ומשכללת חב' הביטוח  ?

    בתודה מראש

    בכבוד רב

    • חישוב פרמיית ביטוח במקרה של מחלה
      עו"ד גיל קראוס | 02/02/2022 15:12

      שלום רב,

      אני מניח שהשאלה מכוונת לדרישה של חברת הביטוח במסגרת פוליסת ביטוח חיים ולא לדרישה של הבנק עצמו. אם מדובר בדרישה של הבנק עצמו אז אני מציע שתפנה את שאלתך לפורום דיני בנקאות באתר.

      לגבי חברת הביטוח, ישנו הליך של חיתום ביטוחי שבמהלכו חתם מטעם חברת הביטוח מעריך סיכונים וסיכויים ובהתאם לכך קובע את הסייגים וכנגזרת גם גובה הפרמיה.

      קשה לדעת במצבך כיצד תיקבע הפרמיה, אבל כאשר מדובר במחלת סרטן פעילה יש סיכוי שהתימחור יהיה בהתאם, כמו חולה אונקולוגי שמטפל טיפולים מתאימים.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il