מה החשיפה שלי לחובות ארנונה של המוריש?

  • יתרת חוב
    דוד | 24/01/2022 14:19

    אנו 5 אחים אימי ז"ל הורישה את רוב הדירה  ל-2 אחי ואילו אחותי ואני זכינו בירושה של 1 של 1 שקל .בפועל חלקנו בדירה הוא 5% לכל אחד ( לי ולאחותי) מעזבונו של אבי ז"ל

    על הדירה רובץ חוב של כ- 140000 ש"ח לעיריה בגין אי תשלום ארנונה ומים.( לאחר ניכוי של כ-50%  בהסכם פשרה מול העיריה )

    אחותי עזבה את הדירה בשנת 1982 ואילו אני עזבתי את הדירה בשנת 1985.

    האם אנו אמורים להתחלק בסכום החוב למרות שלא נהנינו מהדירה ועזבנו אותה לפני כ- 40 שנה

    בהסכם הפשרה עם העיריה מצויין כי החוב הינו לתקופה מ-2016 עד היום

    יש לציין כי אחותי הנוספת מתגוררת בדירה עד היום וצפויה לעזוב אותה בקרוב ללא ששילמה תשלומים שוטפים לעיריה ( חלקה בירושה 8.75% )

    לטענת אחי החוב הינו מתקופה מוקדמת מ-2016.

    בתודה מראש לתשובתך.

    • מה החשיפה שלי לחובות ארנונה של המוריש?
      עו"ד רוית טוב-לי | 02/03/2022 19:41

      דוד, שלום,

      אני משתתפת בצערך על פטירת אמך ומצטערת לשמוע שהיא הורישה לך רק שקל אחד. אני לא ממליצה ללקוחותיי לעשות זאת לעולם, מתוך הבנה שהפגיעה בילד שיורש שקל אחד היא קשה.

      במישור הבסיסי, נכון יהיה לטעון שמי שהחזיק בדירה בפועל חייב בחובות המים והארנונה, כמו ששוכר זר היה חייב בהם.

      במישור המתקדם, ניתן לטעון שיש לפרוע את החובות שע"ש המורישה מכספי העיזבון, ולא מהדירה. חוק הירושה קובע שחובות ישולמו מהעיזבון ולא ממנה ספציפית, כמו דירה.

      בכל מקרה תמיד מומלץ לקבל ייעוץ פרטני מעורך דין אמין ומקצועי לפני שמקבלים החלטות.

      בהצלחה!

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il