מינוי מומחה מטעם בית המשפט

  • דרך בחירת מומחה מטעם בית המשפט
    דוד | 13/01/2022 04:36

    כיצד מתבצע בפועל הליך הבחירה של מומחה מטעם בית המשפט? האם ישנה רשימה של מומחים? האם השופט "מנחית" על הצדדים את המומחה שבחר בלי לקבל שום "אינפוט" מהם מראש או בדיעבד? אם למשל השופט מודיע על מומחה ולדעת אחד מהצדדים המומחה לא מתאים לתיק והוא לא בעל מומחיות ספציפית בנושא ויש רשימות של מומחים עם המומחיות הספציפית הזו אז האם ניתן לבקש מהשופט להחליף את המומחה במומחה בעל המומחיות הספציפית או לערער על הבחירה באמצע ההליך המשפטי?

    • מינוי מומחה מטעם בית המשפט
      עו"ד אנה רבזין | 13/01/2022 10:49

      דוד שלום,

      בשאלתך חסרים פרטים , האם מדובר בתביעה לנזקי גוף או תחום אחר. ככלל ניתן לבקש מבית המשפט להחליף את המומחה במידה ויש סיבה מוצדקת לכך. ככל שהבקשה תוגש סמוך יותר למינוי כך גדל הסיכוי שבית המשפט ייעתר לבקשה.

      בברכה,

      אנה רבזין, עו"ד
      מנהלת פורום דיני נזיקין

      מגדל שבירו, קניון כפר סבא, רח' רפפורט 3, כפר סבא
      טלפון: 054-5282588 ; מייל: arevzinlaw@gmail.com