מתי אפשר להגיש תביעה בגין רשלנות של קופת חולים?

  • 5 ימים עד קבלת אבחנת קורונה
    יוסי | 09/01/2022 17:28

    שלום,

    האם ניתן לתבוע את קופת החולים / מדא - על עיכוב בתשובה לבדיקת PCR?

    בקשתי לקבל את התרופה לקורונה ואמרו שאחכה בסבלנות עד לאבחנה ולא עזרו הסבריי שאני בקבוצת סיכון ורוצה שירשמו עבורי את התרופה מיידית - התרופה לא יעילה אחרי חמישה ימים ואם נגרם לי נזק - האם ביכולתי לתבוע אותן? עח רשלנות רפואית ? או משהו כזה?

    תודה.

    • מתי אפשר להגיש תביעה בגין רשלנות של קופת חולים?
      עו"ד ורד פרי | 23/01/2022 21:10

      שלום יוסי,

      אני מקווה שהימים שחלפו היטיבו איתך, שהתשובה שקיבלת הייתה שלילית, ואם לא - שאתה כבר חש בטוב.

      תביעת רשלנות רפואית יש מקום להגיש במקום שיש נזק בלתי הפיך וקשה. אני מקווה שזה לא המקרה שלך. גם אז צריך להוכיח שרשלנות היא שגרמה לנזק הקשה - ואיני בטוחה שבית-משפט כלשהו יקבע שעיכוב במתן תשובה לבדיקת PCR בתקופה הנוכחית, מהווה רשלנות.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il