כיצד ניתן להגן בגירושין על כסף שניתן מהורה לילדו?

  • מתן כסף ע"י הורה לטובת רכישת בית
    מיכל | 04/01/2022 13:28

    שלום, אימי נתנה לאחותי ובעלה סכום כסף נאה לרכישת בית. היא רוצה לדעת שחלילה במצב של גירושין מחצית מהסכום תוחזר ע"י הבעל לשעבר. האם היא אמור לערוך הסכם הלוואה או שיש דרך אחרת לעגן זאת? יצוין שהכסף שניתן עבור הבית הועבר לחשבון הרשום על שם אחותי בלבד.

    • כיצד ניתן להגן בגירושין על כסף שניתן מהורה לילדו?
      עו"ד אורית אוחנה | 05/01/2022 07:26

      שלום מיכל,

      ראשית, העברת הכסף לחשבון נפרד ע"ש אחותך הוא צעד פעולה נכון, כך יהיה קשה יותר לצד השני לטעון לשיתוף בכספים. שנית, כדאי לערוך הסכם מתנה בין אמך לאחותך. בנוסף, מומלץ שאחותך ובעלה יערכו הסכם ממון, בו יחריגו את הנכסים/הכסף שאינם רוצים כי יתחלקו ביניהם אם ייפרדו. חשוב להדגיש כי גם אם הכסף יישנה את ייעודו ויושקע ברכישת דירה - האחוז שיושקע בדירה יהיה שייך לאחותך בלבד. ההסכם צריך להיות מאושר בבית משפט לענייני משפחה או בביה"ד הרבני.

      בהצלחה,

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com